
Μηνύματα και εσωκομματικές διαμάχες για «τα παιδιά των φαναριών»
Αθήνα: "Πολιτεία, φορείς αλλά και απλοί πολίτες στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: δεν σας ξεχνάμε". Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στους δρόμους, μακριά από την ασφάλεια και τη θαλπωρή της οικογένειας. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη τους. Την ίδια στιγμή τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν στη βουλή ερωτήσεις για τα "παιδιά των φαναριών".
Αθήνα: «Πολιτεία, φορείς αλλά και απλοί πολίτες στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: δεν σας ξεχνάμε». Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στους δρόμους, μακριά από την ασφάλεια και τη θαλπωρή της οικογένειας. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη τους. Την ίδια στιγμή τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν στη βουλή ερωτήσεις για τα «παιδιά των φαναριών».
Απευθυνόμενοι στους υπουργούς Υγείας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Εργασίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός, Νόρα Κατσέλη και Δημήτρης Πιπεργιάς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εν λόγω θέματα.
Ο κ. Κρητικός και η κα. Κατσέλη υπογράμμισαν ότι η πολιτεία πρέπει να εγκαταλείψει την «ουδετερότητα» και να πάψει να στέκεται αδιάφορος θεατής απέναντι σε ένα φαινόμενο με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις. Το κράτος, προσέθεσαν, πρέπει να αντιμετωπίσει θετικά το πρόβλημα, απαγκιστρώνοντας κατ’ αρχάς τα άβουλα και αθώα παιδιά από την εκμετάλλευση, πατάσσοντας προστάτες και «εργοδότες» και
δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις προστασίας όσων παιδιών έχουν ανάγκη, με προοπτική τη σταδιοδρομία τους.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η βουλευτής της κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επισήμανε ότι «η δυστυχία και η εκμετάλλευση των ανηλίκων που ζητιανεύουν στα φανάρια των πόλεων ή πωλούν διάφορα είδη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από κάποιο τραγικό θάνατο ενός παιδιού που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ή όταν πλησιάζουν οι γιορτές».
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442