Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην ίδρυση τριών ανωνύμων εταιρειών προχώρησε το υπουργείο Γεωργίας

Στην ίδρυση τριών ανωνύμων εταιρειών προχώρησε το υπουργείο Γεωργίας

Την ίδρυση τριών ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Πέτρος Λάμπρου.

27

Την ίδρυση τριών ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Πέτρος Λάμπρου.

Στις εταιρείες αυτές μετέχει με σημαντικά πακέτα η Αγροτική Τράπεζα. Η πρώτη είναι η Αγροτουριστική ΑΕ, η οποία θα διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 200 δισ. δραχμών. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού μέχρι το 2006.


Πρόεδρος της Αγροτουριστικής ΑΕ ορίστηκε η Αλέκα Μαρκογιαννάκη, πρώην νομάρχης Χανίων, διευθύνων σύμβουλος ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και μέλη οι Νίκος Στεφάνου, Κατερίνα Χασαπογιάννη, Μιχάλης Δημητραυλάκης, Γ.Βαλάκος, Γ.Αμανατίδης (της ΑΝΚΟ ΑΕ), Κ.Παρασκευάς του ΕΟΤ και Γ.Σακελλαρίου.


Η δεύτερη εταιρεία είναι η Αγροεξαγωγές ΑΕ (Helagro SA). Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που συνιδρύεται εταιρεία με πρωτοβουλία του δημόσιου τομέα, στην οποία, μάλιστα, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και της διοίκησης κατέχουν εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.


Πρόεδρος της Αγροεξαγωγή ΑΕ ορίστηκε ο Αριστείδης Μπελλές, βασικός μέτοχος της Νηρεύς ΑΕ (ιχθυοκαλλιέργειες), αντιπρόεδρος ο Νίκος Ευθυμιάδης και διευθύνων σύμβουλος ο Σπύρος Ιορδάνογλου. Μέλη του ΔΣ τοποθετήθηκαν ο Αντώνης Γκορτζής της Unilever Ελλάς, ο επιχειρηματίας Τζ.Καραμίχας, αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Γ.Αποστολίδης του ΟΠΕΓΕΠ, ο Νίκος Λεβέντης της ΑΤΕ, ο Νίκος Πολύζος του υπουργείου Γεωργίας και ο Χρήστος Σέττας της ΑΤΕ Finance.


Τέλος, παρουσιάστηκε το καταστατικό της υπό ίδρυση εταιρείας Κέντρο Έρευνας και Προγραμματισμού Αγροτικής Οικονομίας (ΚΕΠΑΟ). Κύριος στόχος του είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα της οικονομίας μέσα από βασική έρευνα και σχεδιασμό μακροπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα αναπτυξιακών προγραμμάτων.


Ο διοικητής της ΑΤΕ επισήμανε την ευτυχή συγκυρία της ίδρυσης των νέων επιχειρηματικών σχημάτων μετοχικού ενδιαφέροντος της ΑΤΕ, ακριβώς λίγες μέρες πριν από την είσοδο της τράπεζας στο ΧΑΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο