Γεύμα εργασίας των υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης στο Σίδνεϊ
Η καταπολέμηση του ντόπινγκ και το μέλλον του αθλητισμού στην Ευρώπη ήταν τα αντικείμενα συζήτησης στο γεύμα εργασίας των υπουργών Αθλητισμού των χωρών - μελών της ΕΕ, το οποίο παρέθεσε στην Αυστραλία η Γαλλίδα υπουργός Μαρί Ζορζ Μπουφέ. Στη σύσκεψη μετείχε και ο Ελληνας υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, που αντάλλαξε απόψεις με τους ομολόγους του.
Η καταπολέμηση του ντόπινγκ και το μέλλον του αθλητισμού στην Ευρώπη ήταν τα αντικείμενα συζήτησης στο γεύμα εργασίας των υπουργών Αθλητισμού των χωρών – μελών της ΕΕ, το οποίο παρέθεσε στην Αυστραλία η Γαλλίδα υπουργός Μαρί Ζορζ Μπουφέ. Στη σύσκεψη μετείχε και ο Ελληνας υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, που αντάλλαξε απόψεις με τους ομολόγους του.
Εκτός από το ντόπινγκ, συζητήθηκε η διαχείριση των επιχειρήσεων αθλητικού θεάματος.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.
Η Γαλλίδα επίτροπος της ΕΕ για θέματα αθλητισμού, Βίβιαν Ρέντινγκ, ανέπτυξε μέρος των απόψεων της γαλλικής προεδρίας για τον αθλητισμό.
Αφού ολοκληρώθηκε το γεύμα, ο Γιώργος Φλωρίδης παρακολούθησε το πρώτο αγώνισμα με ελληνική συμμετοχή, την τοξοβολία, όπου συμμετείχε η Ευαγγελία Ψαρρά, η οποία κατάγεται από το Κιλκίς, τόπο καταγωγής και του υπουργού.
Αμέσως μετά, παρακολούθησε τους Ελληνες Πρωταθλητές της γυμναστικής Ιωάννη Μελισσανίδη και Δημοσθένη Ταμπάκο, και ζήτησε από τον πρόεδρο της γυμναστικής ομοσπονδίας, Δημήτρη Δημητρόπουλο, να διαβιβάσει στους δύο αθλητές τα συγχαρητήριά του για την εμφάνιση που έκαναν.
Ο νέος CEO της Euroleague, Τσους Μπουένο μίλησε για την επικείμενη συνάντηση με με το ΝBA και αναφέρθηκε στις ιδέες που υπάρχουν σχετικά με τη δημιουργίας μιας κοινής λίγκας.
Η πόλη του Χιούστον όρισε την 7η Απριλίου ως την ημέρα του ποδοσφαίρου και μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν και ο παλαίμαχος άσος του Άρη Βασίλης Ψηφίδης, ο οποίος κατέκτησε του Κύπελλο το 1970.