Νέα επίθεση Σρέντερ στην ΕΕ για την απελευθέρωση των μεταγραφών
Εντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που επιχειρεί να απελευθερώσει τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, άσκησε για μία ακόμη φορά ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Τόνισε ότι αυτή η απόφαση παραβαίνει τη νομοθεσία της ΕΕ όσον αφορά στο εργατικό δίκαιο.
: Εντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που επιχειρεί να απελευθερώσει τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, άσκησε για μία ακόμη φορά ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Τόνισε ότι αυτή η απόφαση παραβαίνει τη νομοθεσία της ΕΕ όσον αφορά στο εργατικό δίκαιο.
«Η πρόταση της Κοινότητας χρήζει της κριτικής μας και, όπως διατυπώνεται, δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα» επισήμανε ο Σρέντερ. Πριν από λίγες ημέρες, ο Γερμανός καγκελάριος συνυπέγραψε τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ανοίγοντας κατά αυτό τον τρόπο μέτωπο με την ΕΕ.
Ο Σρέντερ είναι φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου και συχνά παρακολουθεί ποδοσφαιρικές συναντήσεις.
Εκδηλώνοντας την ευαισθησία του για το άθλημα, ανέφερε ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση των μεταγραφών θα πλήξει τους μικρότερους συλλόγους της Ευρώπης, τα πρωταθλήματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Η ΕΕ και οι εκπρόσωποι των ομάδων πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά και δυνατότητα επιβίωσης των συλλόγων» εξήγησε ο Σρέντερ.
Σύμφωνα με τον Τιερί Ανδρί η αποβολή του Κουμπαρσί με απευθείας κόκκινη λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους κόντρα στην Ατλέτικο στοίχισε στην Μπαρτσελόνα ήταν λανθασμένη διαιτητική απόφαση.
Ο Ευαγγέλου ήταν υποψήφιος για VAR στο μουντιάλ, όμως δεν είναι στην τελική λίστα. Οι 15 διαιτητές, οι 11 VAR που επιλέχθηκαν από την Ευρώπη. Παρών ο Μαρτσίνιακ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του