ΦΠΑ για κάθε προϊόν που πωλείται ηλεκτρονικώς στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται μέσα στην εβδομάδα ότι θα υιοθετήσει μια πρόταση για την επιβολή ΦΠΑ στα προϊόντα που διακινούνται από μη ευρωπαϊκές εταιρείες προς Ευρωπαίους καταναλωτές μέσω Internet.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται μέσα στην εβδομάδα ότι θα υιοθετήσει μια πρόταση για την επιβολή ΦΠΑ στα προϊόντα που διακινούνται από μη ευρωπαϊκές εταιρείες προς Ευρωπαίους καταναλωτές μέσω Internet.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Κομισιόν θα προωθήσει το φορολογικό μέτρο μέχρι την Τετάρτη, όμως για να τεθεί αυτό σε ισχύ θα πρέπει να ψηφιστεί ομόφωνα από το συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στόχος της Κομισιόν είναι να αντιμετωπιστεί ένα παραθυράκι του νόμου, το οποίο έδινε τη δυνατότητα σε διαδικτυακούς πωλητές εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποφεύγουν την καταβολή ΦΠΑ για διάφορα προϊόντα που διακινούνται σε ψηφιακή μορφή (προγράμματα, μουσική, πληροφορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες).
Αν και σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να δημιουργήσει συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, φαίνεται ότι οι εταιρείες εκτός ΕΕ θα συνεχίσουν να έχουν κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με την υπό έγκριση πρόταση της Κομισιόν, οι προμηθευτές αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν την ευρωπαϊκή χώρα με βάση την οποία θα φορολογηθούν τα προϊόντα τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιλέξουν, για παράδειγμα, το Λουξεμβούργο που έχει το μικρότερο συντελεστή ΦΠΑ στην ΕΕ (μόλις 15%) και να αποφύγουν τη Δανία (25% ).
Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ για τη μη ψήφιση του φορολογικού μέτρου, η Κομισιόν φαίνεται ανυποχώρητη. Ο Μισέλ Οζάν, υπεύθυνος της ΕΕ για θέματα φορολογικής πολιτικής, δήλωσε ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει να θεωρηθεί απλά μια άλλη μορφή εμπορίου που δεν πρέπει να χαίρει ιδιαίτερων προνομίων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας