Η ΒΜW ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπογράφηκε η τελική συμφωνία για την πώληση της βρετανικής Land Rover στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, τη Ford, έναντι του ποσού των 3 δισ. ευρώ (περίπου 1 τρισ. δραχμές).
Η ΒΜW ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπογράφηκε η τελική συμφωνία για την πώληση της βρετανικής Land Rover στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, τη Ford, έναντι του ποσού των 3 δισ. ευρώ (περίπου 1 τρισ. δραχμές).
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ford θα καταβάλει άμεσα 2 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί μέχρι το 2005.
Πρόκειται για την τελευταία πράξη της αποδέσμευσης της BMW από τη ζημιογόνο Rover, την οποία η γερμανική εταιρεία είχε εξαγοράσει το 1994. Νωρίτερα το Μάιο, η κοινοπραξία Phoenix αγόρασε το κύριο τμήμα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έναντι συμβολικού τιμήματος.
Η Ford, που θα αναλάβει τη διοίκηση της βρετανικής εταιρείας στις 30 Ιουνίου, προτίθεται να συνεχίσει την παραγωγή όλων των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας, ενώ πρόκειται να συνεργαστεί με την BMW για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου της σειράς Range Rover.
Ο Ζακ Νάσερ, γενικός διευθυντής της Ford δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία αυτή: Η BMW είναι μια εταιρεία με αίγλη στο καταναλωτικό κοινό και πολλοί είναι αυτοί που θα ενδιαφέρονταν να έχουν στενούς δεσμούς μαζί της.
Παρ όλα αυτά, ο Ζ.Νάσερ απέφυγε να σχολιάσει το πώς η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει τους 13.000 εργαζομένους στη Land Rover, καθώς και ποιες ακριβώς θα είναι οι επενδύσεις που προτίθεται να αναλάβει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων της Ford, μόνο στις ΗΠΑ αναμένεται ότι θα διατίθενται 30.000 Land Rover το χρόνο, ενώ παγκοσμίως η ζήτηση για τα αυτοκίνητα αυτά πρόκειται να ανέλθει στα 300.000 οχήματα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας