
Εβγαλαν την καρδιά, αφαίρεσαν όγκο και την ξανατοποθέτησαν στο σώμα
Επιτυχής χειρουργική επέμβαση σε ασθενή που είχε κακοήθη όγκο στην καρδιά πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, βγάζοντας την καρδιά, αφαιρώντας τον όγκο που είχε μέγεθος λεμονιού, και επανατοποθετώντας την καρδιά στο σώμα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί της κλινικής των Μεθοδιστών του Χιούστον.
67
Επιτυχής χειρουργική επέμβαση σε ασθενή που είχε κακοήθη όγκο στην καρδιά πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, βγάζοντας την καρδιά, αφαιρώντας τον όγκο που είχε μέγεθος λεμονιού, και επανατοποθετώντας την καρδιά στο σώμα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί της κλινικής των Μεθοδιστών του Χιούστον.
Τα μέλη της χειρουργικής ομάδας εξήγησαν ότι ο ασθενής έπασχε από κακοήθη όγκο στον αριστερό κόλπο της καρδιακής χώρας, που ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί με τις συμβατικές μεθόδους.
Στη διάρκεια της επέμβασης, η καρδιά του ασθενούς παρέμεινε για δύο ώρες σε δοχείο με παγωμένο αλατούχο διάλυμα, ενώ η κυκλοφορία του αίματος γινόταν με μηχανήματα.
Η εγχείριση χαρακτηρίστηκε επιτυχής και ο ασθενής, ο 36χρονος Ουόλτερ Ουόρντ από την Ατλάντα, είναι σε καλή κατάσταση, με βάση την πρώτη κλινική εικόνα, σύμφωνα με τον καρδιοχειρουργό Μάικλ Ρίαρντον.
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου είδους επέμβαση. Η προηγούμενη ήταν εξίσου επιτυχής, αλλά, τελικά, ο ασθενής απεβίωσε από μετάσταση του καρκίνου.
(Reuters, ΑΠΕ)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για το πρώτο παιχνίδι με τη Μπέτις (vid)
- Μπάρμπρα Στρέιζαντ: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τη recordwoman του Χόλιγουντ
- O πόλεμος του Ιράν πλησιάζει τα σύνορα της Ευρώπης – Μπορεί η γηραιά ήπειρος να κοιμάται ήσυχη;
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 11-14: Πήραν το ντέρμπι οι Ερυθρόλευκοι
- Μετά την «πτήση» στα 6,17μ. ο Καραλής αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τον Φεβρουάριο (vid)
- Πολωνία: Η Βαρσοβία απαγορεύει το αλκοόλ τις νυχτερινές ώρες για να περιορίσει την κατανάλωση
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442