Ο Μίκαελ Σουμάχερ, όχι μόνο επέστρεψε, αλλά εξέπληξε στα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι της Μαλαισίας, που άρχισαν το πρωί της Παρασκευής.
Παρά την απουσία του από τη Φόρμουλα 1 για τουλάχιστον 4 μήνες και την βρεγμένη άσφαλτο, ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 1994 και 1995 έκανε πολύ καλό χρόνο. Μάλιστα, επί πολλή ώρα είχε τον ταχύτερο γύρο της πίστας του Σεπάνγκ. Στο τέλος της πρώτης ημέρας των δοκιμαστικών, ο Σουμάχερ ήταν πέμπτος με τη Φερράρι του, δείχνοντας απολύτως έτοιμος να βοηθήσει τον ομόσταυλό του Ε. Ιρβάιν να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.
Την προσωρινή pole-position (αφού εκκρεμεί ο δεύτερος γύρος των δοκιμαστικών, το Σάββατο) κατέλαβε ο Ζ. Βιλνέβ, ακολουθούμενος από τους Ντ. Κούλτχαρντ, Ζ. Αλεζί και Ε. Ιρβάιν.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση