Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sani Festival: Γιορτή μουσικής και πολιτισμού

Sani Festival: Γιορτή μουσικής και πολιτισμού

...

Εδώ και 24 χρόνια ο Λόφος της Σάνης με τον μεσαιωνικό Πύργο αποτελεί σημείο αναφοράς ως τόπος διεξαγωγής του Sani Festival και το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες συναυλίες και παραστάσεις χορού. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, που είναι ικανές να δημιουργήσουν εμπειρίες, να δώσουν δύναμη στο άκουσμα της τέχνης, στην οπτική απόλαυση, αφήνοντας τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στους θεατές ίχνη «μυσταγωγίας», επιτρέποντάς τους να ανυψωθούν πέρα από τα κοινά και τετριμμένα.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Sani Festival 2016 (8 Ιουλίου – 13 Αυγούστου) κυμαίνεται σταθερά στη δομή και το ύφος της jazz, της κλασικής και της ελληνικής έντεχνης μουσικής, ωστόσο «στην 24η εκδοχή του, το φεστιβάλ διευρύνει τα καλλιτεχνικά όρια μεταξύ αναζητήσεων και επανασυνδέσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη.

Η φετινή έκδοση της ενότητας JazzontheHill, είναι αφιερωμένη σε πιανίστες-αποκαλύψεις του είδους. Την αυλαία του 24ου φεστιβάλ θα ανοίξει ένας πολλά υποσχόμενος πιανίστας, που έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον θαυμασμό κριτικών του είδους, αλλά και κοινού: ο Michael Wollny στην αποκλειστική του εμφάνιση στην Ελλάδα στις 8 Ιουλίου, ενώ την επόμενη ημέρα, 9/07 τη σκυτάλη παίρνει ο Yaron Herman.

Το αφιέρωμα στους πιανίστες της jazz θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου με την πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα της Hiromi από την Ιαπωνία, μία από τις πιο βαθυστόχαστες και δημιουργικές προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής του 21ου αιώνα.

Την ενότητα που αφορά στην ελληνική έντεχνη μουσική –Greek Variations- πλαισιώνουν φέτος ο Διονύσης Σαββόπουλος παρέα με την Ελένη Βιτάλη σε μία μοναδική συναυλία στις 16 Ιουλίου, καθώς και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 5 Αυγούστου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Sani Festival 2016.

Πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 15€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 25€

Προπώληση εισιτηρίων:
Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.
viva.gr, 1876, καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Reload Stores, Media Markt, Ianos
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024