Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μόλυβο Λέσβου ανοίγει τις πύλες του

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μόλυβο Λέσβου ανοίγει τις πύλες του

...

To Κάστρο του Μολύβου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και τους 20 κορυφαίους σολίστ που συμπράττουν στην φετινή διοργάνωση με θέμα τα Σταυροδρόμια.

Κορυφαίοι ερμηνευτές κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο έρχονται στο Μόλυβο της Λέσβου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τεραήμερη γιορτή της μουσικής για να παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου 2016.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου – ΔιΦεΜΜ (Molyvos International Music Festival – MIMF) είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου που συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης για μία τετραήμερη γιορτή κλασικής μουσικής.

Μαζί με τoυς ταλαντούχους αυτούς νέους εμφανίζονται οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, ενισχύοντας το στόχο του ΔιΦεΜΜ να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο καταξιωμένος πιανίστας και συχνός συνεργάτης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Λαρς Φογκτ, ο τσελίστας Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή μουσική σκηνή με τις εντυπωσιακές του ερμηνείες και η βιολίστρια Αλίσα Μαργκούλις, την οποία η Μάρθα Άργκεριχ χαρακτηρίζει ως μία «δυνατή προσωπικότητα στην μουσική».

Το Φεστιβάλ προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την κλασική μουσική σε ένα μαγευτικό τοπίο. Ακομή και σε μία περίοδο παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το ΔιΦεΜΜ αποδεικνύει πως η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, φιλοξενώντας κοινό και μουσικούς από όλον τον κόσμο.

Με ιδρύτριες και καλλιτεχνικές διευθύντριες την Δανάη και την Κυβέλη Ντέρκεν, που έλκουν την καταγωγή τους από τον Μόλυβο, το ΔιΦεΜΜ παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο ερμηνευτές υψηλού επιπέδου στην τοπική κοινότητα, έχοντας στόχο να παίξει ζωτικό ρόλο στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού και να κάνει την κλασική μουσική πιο προσιτή σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με πρωτότυπες εκδηλώσεις, διαδραστικά δρώμενα μέσα στο χωριό του Μολύβου, ειδικά διαμορφωμένες συναυλίες και μουσικά εργαστήρια για παιδιά και νέους. Συνιδρυτής και αρωγός του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Τρύφων, νεαρός επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λέσβο.

Σύμφωνα με την Δανάη και την Κυβέλη Ντέρκεν «το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ακολουθεί τα 4 σημεία του ορίζοντα και τα 4 στοιχεία της φύσης τα οποία διασταυρώνονται μουσικά, ανακινούν τα δεδομένα και δημιουργούν κάτι καινοτόμο. Σταυροδρόμια διαφαίνονται σε διάφορα επίπεδα. Γεωγραφικά σταυροδρόμια μεταξύ ανατολής και δύσης, όπως με το Scattered Sketchbook (Σκόρπια Σχέδια) του Σύρου συνθέτη Κινάν Αζμέχ και το Κουαρτέτο για πιάνο του Γερμανού Γιοχάνες Μπραμς. Σημαντικά έργα/σταθμοί αποτελούν τα ίδια σταυροδρόμια, όπως η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκυ, όπου η ρομαντική εποχή συναντά την σύγχρονη ανοίγοντας τον δρόμο στην μουσική του 20ου αιώνα. Και έργα στα οποία ο ίδιος ο δημιουργός εκφράζει ένα προσωπικό του, συναισθηματικό σταυροδρόμι. Ο συνθέτης Μίτσυσλαβ Βάινμπεργκ, έχοντας μία ταραχώδη ζωή στην Σοβιετική Ένωση συνθέτει την Ραψωδία πάνω σε θέματα από τη Μολδαβία, έργο γεμάτο συγκρούσεις ανάμεσα στην νοσταλγία του για την παλιά πατρίδα και την πίστη του προς μία νέα». Επίσης κατά την διάρκεια του
Φεστιβάλ θα γίνει η Α’ παρουσίαση του έργου του Τζίλαντ Χόχμαν, Nedudim (Περιπλανήσεις) σε διασκευή για μαντολίνο και κουιντέτο εγχόρδων και του έργου Στο σταυροδρόμι της Ελληνίδας συνθέτριας Αθηνάς Αδαμόπουλος, παραγγελία του Φεστιβάλ για την φετινή θεματική του.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τιμές εισιτηρίων:
Συναυλίες Κάστρου: €30, €20, €10, €8, €5 (φοιτητές & κάτω των 18)
Συναυλία Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης: €5
Συναυλία για παιδιά & νέους: είσοδος ελεύθερη
www.ticketservices.gr

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ

  • Μουσικές συναντήσεις στο Μόλυβο

Τις ημέρες πριν και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, οι «Μουσικές Συναντήσεις στο Μόλυβο» – μικρά μουσικά ιντερλούδια – θα πραγματοποιούνται σε γραφικά σημεία-έκπληξη με μουσικούς από το Φεστιβάλ.

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024