Σε μια στιγμή που κανείς δεν θα ξεχάσει, οι Lincoln Red Imps κατόρθωσαν αυτό που έμοιαζε αδύνατο: κατέγραψαν την πρώτη νίκη ομάδας από το Γιβραλτάρ σε φάση ομίλων ή πρωταθλήματος διοργάνωσης της UEFA, επικρατώντας απέναντι στη Λεχ Πόζναν. Για τον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο του Γιβραλτάρ, πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο, ένα επίτευγμα που ξεπερνά τα όρια του αθλήματος και ακουμπά στην περηφάνια ενός ολόκληρου τόπου.
Το Γιβραλτάρ, ένα **βρετανικό υπερπόντιο έδαφος με πληθυσμό μόλις 39.329 κατοίκους σε έκταση 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτελεί το μικρότερο μέλος της μεγάλης UEFA των 55 χωρών. Το μέγεθός του είναι τόσο μικρό, που —όπως εύστοχα σχολιάστηκε— ολόκληρος ο πληθυσμός του θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στο στάδιο της Lech Poznań, το οποίο έχει χωρητικότητα 42.837 θεατών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή επιτυχία των Lincoln Red Imps αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση. Δεν πρόκειται απλώς για μια νίκη σε έναν όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά για έναν θρίαμβο της θέλησης και της πίστης απέναντι σε δυσανάλογα μεγάλες δυνάμεις. Από μια γωνιά της Μεσογείου, οι παίκτες της ομάδας του Γιβραλτάρ απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει όρια, γεωγραφικά ή πληθυσμιακά.
Με αυτή τη νίκη, η ομάδα που πριν λίγα χρόνια έγινε γνωστή όταν είχε νικήσει τη Σέλτικ στα προκριματικά του Champions League, γράφει και πάλι ιστορία, αυτή τη φορά στην καρδιά της Ευρώπης. Για τους φιλάθλους του Γιβραλτάρ, είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι — είναι μια απόδειξη πως ακόμη και οι μικρές ποδοσφαιρικές πατρίδες μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη μεγάλη σκηνή.
Η ιστορία έγραψε ότι οι Lincoln Red Imps πέτυχαν μια μυθική νίκη στις 23 Οκτωβρίου 2025, επικρατώντας με 2-1 της ισχυρής πολωνικής Λεχ Πόζναν στον αγώνα της φάσης ομίλων του UEFA Conference League, στο Europa Point Stadium του Γιβραλτάρ. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη της ημέρας, καθώς η ομάδα του Γιβραλτάρ κατάφερε να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς της σε αυτή τη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με γκολ από τους Kike Gómez (33′) και Christian Rutjens (88′). Οι Πολωνοί μείωσαν με πέναλτι του Mikael Ishak στο 77′. Η ομάδα έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα, περιορίζοντας την αντίπαλο σε σκοράρισμα μόνο από την αμφιλεγόμενη παράβαση και παρά τις τρεις φορές που οι Πολωνοί χτύπησαν το δοκάρι.
Η ποδοσφαιρική ιστορία των Lincoln Red Imps είναι πλούσια παρά το μικρό μέγεθος της ομάδας και της χώρας, καθώς είναι η κορυφαία ομάδα του Γιβραλτάρ με 29 πρωταθλήματα και πολλά εθνικά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων 7 εσωτερικών τριπλών. Ιδρύθηκαν το 1976 και έγιναν το 2014 η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που συμμετείχε σε προκριματικό γύρο του Champions League. Σημαντική στιγμή ήταν το 2016 όταν νίκησαν τη Σέλτικ με 1-0 στο Γιβραλτάρ στα προκριματικά του Champions League. Το 2021 έγιναν η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που προκρίθηκε σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa Conference League).
Η νίκη επί της Lech Poznań το 2025 έρχεται ως η δεύτερη συμμετοχή τους σε φάση ομίλων (UEFA Conference League 2025-26) και επιβεβαιώνει ότι η ομάδα δεν είναι απλώς παρούσα, αλλά και ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι μοναδικό για το μικρότερο μέλος της UEFA με πληθυσμό μόλις γύρω στις 40.000 κατοίκους. Ο αγώνας έγινε σε ένα γεμάτο στάδιο καθώς η τοπική οπαδική βάση στήριξε συγκινητικά την ομάδα σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας της. Ο βράχος μίλησε κι η φωνή του ακούστηκε παντού…
Έβγαλε ρεκόρ η νίκη της Σίτι επί της Κρίσταλ Πάλας για Γκουαρντιόλα και Χάαλαντ. Ο πρώτος έφτασε πιο γρήγορα στις 150 νίκες με τουλάχιστον 3 γκολ και ο δεύτερος έχει περισσότερα γκολ από τον Πορτογάλο
LIVE: Άρης – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Ολυμπιακός για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Με ηγέτη τον Λιούμπιτσιτς που είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, η ΑΕΚ διέλυσε 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο παίζοντας με... κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στην Τουρκία.
Ο Χιμένεθ άφησε εκτός 11άδας τον Μόντσου για το αποψινό (14/12, 20:00) ματς με τον Ολυμπιακό στο «Βικελίδης», ενώ στο αρχικό σχήμα και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής επιστρέφει ο Ντούντου.