Άγνωστος Στρατιώτης: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της τροπολογίας
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, νωρίτερα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο.
Η τροπολογία ορίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για το Μνημείο.
Όπως ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα έχει την ευθύνη της φύλαξης και της προστασίας του Μνημείου και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας την ευθύνη της φροντίδας.
Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία ορίζει ότι:
- Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίζεται με την τήρηση της δημόσιας τάξης και των απαγορεύσεων.
- Το υπουργείο Άμυνας θα είναι υπεύθυνο για τη «συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου». Μάλιστα, ερωτήματα προκαλεί η δυνατότητα που παρέχεται στο ΥΠΕΘΑ να αναθέσει το συγκεκριμένο έργο μέσω σύμβασης.
«Ραντεβού στο Κοινοβούλιο για την αντίκρουση της κυβερνητικής τροπολογίας περί απαγόρευσης των πάσης φύσεως δημόσιων συναθροίσεων στην πλατεία Συντάγματος δίνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης» ανέφερε το κάλεσμα της διαδικτυακής ομάδας «Μέχρι Τέλους».
Αντίστοιχο κάλεσμα είχε απευθύνει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Πάνο Ρούτσι.
«Η κυβέρνηση, έχοντας υποστεί μια ήττα από τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, πατέρα θύματος στα Τέμπη, προσπαθεί να πάρει μια ρεβάνς ενάντια σε όλη την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός και η «παρέα» του δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον Π. Ρούτσι ότι έσπασε το τείχος, που είχαν ορθώσει μαζί με τη δήθεν «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, υποχρεώνοντάς τους να υποχωρήσουν και να αποδεχτούν το δίκαιο, αυτονόητο αίτημα εκταφής και τοξικολογικών εξετάσεων στη σωρό του γιου του.


- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442