Ζελένσκι: «Πιστεύουμε ότι ο Τραμπ θέλει να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ρωσία φοβάται τους Τόμαχοκ»
Ο Ζελένσκι ζήτησε ξανά από τις ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία πυραύλους Τομαχοκ, ωστόσο δεν έλαβε την υπόσχεση που περίμενε - Ο Τραμπ τον προειδοποίησε ότι «είναι κλιμάκωση».
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο, εν όψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η παροχή στο Κίεβο πυραύλων Τόμαχοκ, που μπορούν να φτάσουν βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε διστακτικός. Είπε ότι οι Τόμαχοκ θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τον πόλεμο – δήλωση που έχει κάνει και ο Ρώσος ομόλογός του.
Μετά τη συνάντηση, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε δηλώσεις, αλλά με ανάρτησή του στο μέσο Truth Social κάλεσε τις δύο πλευρές να σταματήσουν τον πόλεμο. Και «να επιστρέψουν στα σπίτια τους εν ειρήνη».
Ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραδέχθηκε ότι το εδαφικό ζήτημα «είναι πολύ ευαίσθητο» και πως είναι ανοιχτός να συζητήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «με όποιο τρόπο». Επίσης, υποστήριξε ότι η Ρωσία «φοβάται τους Τόμαχοκ», ειδικά σε συνδυασμό με τον οπλισμό που έχει η Ουκρανία.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.