«Κρέμασε» τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 31 ετών ο Σαμουέλ Ουμτιτί
Σε ηλικία μόλις 31 ετών, αλλά ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, ο Σαμουέλ Ουμτιτί ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.
Περίπου τρεις μήνες αφότου αποχώρησε από τη Λιλ, ο Σαμουέλ Ουμτιτί ανακοίνωσε την απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια παρότι στα 31 που είναι δεν τον πήραν δα και τα… χρόνια.
Ο ταλαντούχος στόπερ ταλαιπωρήθηκε από μια σειρά τραυματισμών, μεταξύ των οποίων κι ένας στο γόνατο που τον οδήγησε στο χειρουργείο τον Φεβρουάριο του 2024 και τον κράτησε σχεδόν έναν χρόνο εκτός δράσης.
Προσπάθησε να επανέλθει υπογράφοντας στη Λιλ στις 7 Ιανουαρίου του 2024, ωστόσο δεν κατάφερε να παίξει παρά σε 13 αγώνες, λόγω των προβλημάτων που αναφέρουμε.
Ο Ουμτιτί έκανε σημαντική καριέρα σε Λιόν και Μπαρτσελόνα με 170 και 133 συμμετοχές αντίστοιχα, κατακτώντας μαζί τους τίτλους, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν αναμφίβολα η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία το 2018 στη Ρωσία που στον τελικό οι τρικολόρ είχαν νικήσει την Κροατία με 4-2.
Μάλιστα στον ημιτελικό κόντρα στο Βέλγιο ο παλαίμαχος πλέον άσος ήταν εκείνος που είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, δίνοντας την πρόκριση στους «πετεινούς» στον τελικό με 1-0.
«Μετά από μια έντονη καριέρα με σκαμπανεβάσματα, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω. Τα έδωσα ΟΛΑ με πάθος και ΔΕΝ μετανιώνω ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους, τους προέδρους, τους προπονητές και τους παίκτες με τους οποίους μπόρεσα να συνεργαστώ.», έγραψε λιτά, αλλά περιεκτικά ο Γάλλος, με καταγωγή από το Καμερούν, Σαμουέλ Ουμτιτί στο προφίλ του στο instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442