Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρόστιμο και αποκλεισμός ενός αγώνα με αναστολή, η ποινή στον Πετρούσεφ για τη γροθιά (vid)

Πρόστιμο και αποκλεισμός ενός αγώνα με αναστολή, η ποινή στον Πετρούσεφ για τη γροθιά (vid)

Χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμός ενός αγώνα με τριετή αναστολή, ήταν η ποινή που επέβαλε η FIBA στον Φίλιπ Πετρούσεφ για εκτός φάσης γροθιά σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του Πορτογαλία – Σερβία.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurobasket ανάμεσα σε Πορτογαλία και Σερβία, ένα χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλό του, έστειλε πρόωρα τον Φίλιπ Πετρούσεφ στα αποδυτήρια. Ο Σέρβος ψηλός έριξε γροθιά στο στομάχι του Ντιόγκο Μπρίτο, παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα πάντα στο παιχνίδι κυλούσαν ήρεμα και χωρίς διακοπές ή εντάσεις.

Δείτε τι συνέβη:

Οι διαιτητές του αγώνα εξέτασαν τα σχετικά ριπλέι όταν ο Πορτογάλος βρέθηκε στο έδαφος -παρότι αρχικά «έχασαν» τη φάση- και αμέσως απέβαλλαν τον ψηλό της Dubai BC. Με ανακοίνωσή της, η FIBA ενημέρωσε πια για την τιμωρία του 25χρονου φόργουορντ/σέντερ, η οποία περιλαμβάνει πρόστιμου 5.000 ευρώ και αποκλεισμό ενός αγώνα με τριετή αναστολή. Το οποίο σημαίνει ότι την επόμενη φορά που θα υποπέσει σε αντίστοιχο παράπτωμα, πέρα από οποιεσδήποτε άλλες ποινές, τότε αυτομάτως θα χάσει και το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Η σχετική ανάρτηση της FIBA

Προς το παρόν πάντως, ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα αγωνιστεί κανονικά στο επόμενο ματς της Σερβίας, αυτό κόντρα στη Λετονία το απόγευμα του Σαββάτου (30/8, 18:00 / Novasports 4).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2025
Απόρρητο