Στη σύλληψη δύο ημεδαπών για τον εμπρησμό στα Συχαινά, που κατέκαψε τον περιαστικό ιστό της Πάτρας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν σε δύο νεαρούς Πατρινούς, ηλικίας 19 και 27 ετών, οι οποίοι είχαν καταγραφεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά στα Συχαινά.
Οι νεαροί είχαν στην κατοχή τους σακίδιο με σπίρτα, αναπτήρες και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, το οποίο εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για έλεγχο.
Ομολόγησε ο 19χρονος
Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου και εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ασφάλειας Πατρών.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από φωτογραφίες με τους δύο να κινούνται με μηχανή στην περιοχή.
Έπειτα από αρκετές ώρες και ενώ αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση τους με τα γεγονότα, ο 19χρονος ομολόγησε τις πράξεις του.
Την ίδια ώρα, ο 27χρονος άρχισε να επικαλείται «κενά μνήμης», λέγοντας στους αστυνομικούς ότι όντως βρέθηκε στο βουνό, όμως δεν θυμάται τι έκαναν για περίπου 5 λεπτά.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν εμπλεκομένων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από βραδινές ώρες 12 Αυγούστου 2025, στην περιοχή Συχαινά Αχαΐας.
Από την αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, την πραγματοποίηση λοιπών ανακριτικών πράξεων και την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 19 ετών.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανόν εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή δασικής έκτασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Εξετάζεται ένα ακόμα περιστατικό
Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ακόμα υπόπτου, ο οποίος εντοπίστηκε σε βουνό της Πάτρας έχοντας πέντε αναπτήρες στην κατοχή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπό που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για περιπτώσεις εμπρησμών κάδων σκουπιδιών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59