Βραζιλία: 48χρονος βίασε και σκότωσε βρέφος ενός έτους – Τον έκαψαν ζωντανό
Εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άνδρα στη Βραζιλία, αφού ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε ένα κοριτσάκι ενός έτους, το οποίο βρήκε να κοιμάται σε μια πλωτή βάρκα.
Ο 48χρονος Γκρεγκόριο ντα Σίλβα,πωλητής παγωτών, φέρεται να ομολόγησε στις Αρχές ότι βίασε και σκότωσε τη μικρή Λάιλα, προτού πετάξει το άψυχο σώμα της σε κοντινό ποτάμι. Η αστυνομία τον ταυτοποίησε μέσω υλικού από κάμερες ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε στην άμεση σύλληψή του.
Το αποτρόπαιο έγκλημα πυροδότησε κύμα οργής στην τοπική κοινωνία. Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, αρχικά ειρηνικά, απαιτώντας δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του παιδιού. Η κατάσταση ξέφυγε σύντομα από τον έλεγχο: μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν στο κτίριο, με τα γεγονότα να μεταδίδονται ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
H μόλις ενός έτους Λάιλα ντε Ασίς
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος. Ο Ντα Σίλβα σύρθηκε εκτός τμήματος, λιντσαρίστηκε βάναυσα και λιθοβολήθηκε από τους συγκεντρωμένους. Αφού σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ένας άνδρας τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησε, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος επευφημούσε. Άλλος έριξε στη φωτιά μεγάλο ξύλινο δοκάρι, εντείνοντας τις φλόγες που τύλιξαν το σώμα του.
Τα βίντεο από τη φρίκη κατακλύζουν τα social media, με το απανθρακωμένο σώμα του δράστη να καίγεται κάτω από ξύλινες παλέτες. Εικόνες δείχνουν την άφιξη ασθενοφόρου ενώ η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το σώμα του.
Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο με τη μητέρα του βρέφους, η οποία ουρλιάζει καθισμένη στο έδαφος: «Γιατί δεν το έκανες σε μένα, Θεέ μου; Εγώ το αξίζω». Η γυναίκα συνελήφθη αργότερα με την κατηγορία της υποκίνησης της ταραχής, ενώ άλλοι τρεις κάτοικοι τέθηκαν επίσης υπό κράτηση.
Η μικρή Λάιλα είχε εξαφανιστεί τη στιγμή που η μητέρα της την είχε αφήσει να κοιμηθεί σε πλωτή βάρκα. Σύμφωνα με την ομολογία του Ντα Σίλβα, την απήγαγε, τη βίασε και στη συνέχεια τη σκότωσε.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας