Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει τον συριακό λαό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως «η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει τον συριακό λαό και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας».
Παρέμβαση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έκανε σε έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει τον συριακό λαό και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας».
«Αλληλέγγυοι με την κοινωνία της Συρίας»
«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινωνία της Συρίας, ανέφερε, και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Καλούμε να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας και την διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση αποκλιμάκωση και τη λογοδοσία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί».
📍 New York | Informal meeting on #Cyprus in a broader format under the auspices of the UN Secretary-General
📍Νέα Υόρκη | Άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό σε διευρυμένο σχήμα υπό την αιγίδα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών pic.twitter.com/9IUCWbyECN
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 17, 2025
«Η κυριαρχία της Συρίας και η εδαφική της ακεραιότητα συνάδει με την προστασία όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της Συρίας, ώστε να μπορούν να ζουν με ειρήνη χωρίς φόβο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός ανέφερε πως, «χρειάζεται να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός και «καταδικάζουμε την παραβίαση και την ανάγκη να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι. Χρειάζονται να τηρηθούν όλα τα διεθνή πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι της Συρίας».
- Σαρωτικοί έλεγχοι για Airbnb – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
- Ιράν: Ο γιος του άλλοτε σάχη καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»
- Περπάτημα: Πέντε μυστικά που το απογειώνουν
- Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τη Δευτέρα
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



























































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442