Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τα ρεπορτάζ αγγλικού και πορτογαλικού Τύπου, που έκαναν λόγο για συμφωνία της Άρσεναλ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την μεταγραφή του Βίκτορ Γκιόκερες αλλά ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν πάρει τον… δρόμο τους για την μετακόμιση του Σουηδού σέντερ φορ στο Λονδίνο, τώρα τα πράγματα έχουν αρχίσει να περιπλέκονται.
Κρίνοντας μάλιστα από τα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, κανείς πλέον δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η μεταγραφή θα γίνει, καθώς τα «εμπόδια» που υπάρχουν φαντάζουν ανυπέρβλητα.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γκιόκερες έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Λονδίνου για την υπογραφή πενταετούς συμβολαίου συνεργασίας.
Η αγγλική ομάδα έχει εξασφαλίσει το «οκέι» του παίκτη αλλά το θέμα είναι πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν «ανάβει πράσινο» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Που έχει «κολλήσει» η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο συλλόγων; Μα προφανώς στα λεφτά, καθώς τα «λιοντάρια» δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω την ώρα που οι «κανονιέρηδες» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την συμφωνία με την πλευρά του παίκτη.
Οι πορτογαλικές εφημερίδες αναφέρουν σήμερα ότι η Σπόρτινγκ είναι κάθετη στις συζητήσεις με την ομάδα του Λονδίνου, απαιτώντας 70 εκατ. ευρώ συν 10 εκατ. σε μορφή μπόνους.
Οι ιθύνοντες μάλιστα του πορτογαλικού συλλόγου δεν φέρονται διατεθειμένοι να ρίξουν… νερό στο κρασί τους κι αυτή η στάση οδήγησε τους απεσταλμένους της Άρσεναλ στην αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τα στελέχη των «κανονιέρηδων» που ήταν στην πορτογαλική πρωτεύουσα για να ολολκληρώσουν την μεταγραφή επέστρεψαν στο Λονδίνο και η πορτογαλική εφημερίδα A Bola, επισημαίνει πως κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο οριστικού «ναυαγίου».
Οι Λονδρέζοι από την πλευρά τους θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την διοίκηση της Σπόρτινγκ, καθώς ο Γκιόκερες πιέζει κι αυτός απ’ την πλευρά του την διοίκηση της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Οι σχέσεις του Σουηδού επιθετικού με την διοίκηση των «λιονταριών» είναι τεταμένες και η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι.
Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Σπόρτινγκ κρατά μέχρι στιγμής σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Λονδίνου, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στα στελέχη του αγγλικού συλλόγου.
Θυμίζουμε ότι η Άρσεναλ δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς στράικερ, καθώς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στο μεταγραφικό της «στόχαστρο» τον Σουηδό σέντερ φορ.
Ο τεχνικός μάλιστα της Γιουνάιτεντ, Ρούμπεν Αμορίμ ήταν στον πάγκο της Σπόρτινγκ πριν πάει στο Ολντ Τράφορντ και γνωρίζει πολύ καλά τον Γκιόκερες, αλλά το τελευταίο διάστημα η Γιουνάιτεντ είχε αποσυρθεί από την διεκδίκηση του παίκτη.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.