Μονακό – Παρί 80-74: Η ομάδα του Σπανούλη ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε game 5
H Μονακό έκανε το 2/2 στο Πριγκιπάτο, επικρατώντας με 80-74 επί της Παρί και στέλνει την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο Παρίσι, όπου θα κριθεί ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής Γαλλίας.
Η Μονακό επικράτησε με 78-72 και πάει για την απόλυτη ανατροπή. Βρέθηκε πίσω με 0-2 και μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στο Πριγκιπάτο, βρίσκεται 40 λεπτά μακριά από τον τίτλο.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με σερί 8-0, όμως η Παρί βρήκε τα βήματά της και επέστρεψε στο σκορ. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρέμεινε μπροστά στο σκορ σχεδόν όλη την πρώτη περίοδο, κρατώντας τον Σορτς εκτός παιχνιδιού με την τρομερή της άμυνα.
Στην δεύτερη περίοδο ξεκίνησε μια μεγάλη φασαρία με αφορμή ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Τι Τζέι Σορτς, ενώ η Μονακό ήταν μπροστά με 8 πόντους και η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ φάνηκε εκνευρισμένη για το υπόλοιπο του ημιχρόνου. Αυτό όμως δεν φάνηκε να τους κρατάει πίσω, αντιθέτως τελείωσαν την περίοδο με σερί 13-5 και πέρασαν μπροστά στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3 πόντων. Πρωταγωνιστής του ημιχρόνου ήταν αδιαμφησβήτητα ο Έλι Οκόμπο με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό μπήκε με στόχο να στείλει το ματς σε 5ο παιχνίδι και με απίθανο πρωταγωνιστή τον Στραζέλ των τεσσάρων τριπόντων το παιχνίδι και συνολικά 20 πόντους, κρατάει την ομάδα του ζωντανή και την οδηγεί σε πέμπτο παιχνίδι. Ο Έλι Οκόμπο τελείωσε με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ντιαλό πρόσθεσε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ
Ο Σορτς ήταν πολύ κακός για τα δικά του δεδομένα, πετυχαίνοντας μόλις 11 πόντους με 3/11 σουτ εντός πεδίας. Ο Χέις, ο Ιφί και ο Γιαντούνεν ήταν αυτοί που κράτησαν την Παρί στο ματς, πετυχαίνοντας μαζί 32 πόντους. Το πρωτάθλημα λοιπόν θα κριθεί στο game 5την Τρίτη (24/6) στις 21:30 ώρα, στο Παρίσι, όπου μέχρι στιγμής νικάει όποιος έχει έδρα. Θα καταφέρει ο Σπανούλης να κάνει την απόλυτη ανατροπή ή η Παρί θα τελειώσει αυτή τη φοβερή σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο; Θα μάθουμε σε 2 μέρες από τώρα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.