Ο Κροάτης Έλβις Φάτοβιτς είναι ο εκλεκτός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους.
Μετά τις Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Μπαρτσελονέτα και τις Εθνικές Κροατίας και Αυστραλίας, ο Φάτοβιτς αναλαμβάνει τους «ερυθρόλευκους», με τον ίδιο να τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις πως «είναι μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και προπονητής της ομάδας πόλο του συλλόγου».
Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Έλβις Φάτοβιτς. Ο Κροάτης προπονητής (ημ. γέννησης 8/5/1971) αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου.
Ο Έλβις Φάτοβιτς θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών του παγκοσμίου πόλο. Από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρισμένους τεχνικούς, με σπουδαίο βιογραφικό και τεράστια εμπειρία, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2021-25), ο νέος προπονητής του Θρύλου εργάστηκε στην Μπαρτσελονέτα, με την οποία κατέκτησε τρία νταμπλ.
Ο 54χρονος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Εθνική Κροατίας, το 2005, ως βοηθός και παρέμεινε μέχρι το 2012. Στη συνέχεια, την τριετία 2008-11, έκατσε στον πάγκο της Γιούγκ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Κροατίας. Μάλιστα, το 2009, κατέκτησε επίσης ένα Κύπελλο, καθώς και την Αδριατική Λίγκα.
Από το 2013 έως το 2021, ο Έλβις Φάτοβιτς ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020, ενώ κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2018) και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019).
Η δήλωση του Έλβις Φάτοβιτς: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και προπονητής της ομάδας πόλο του συλλόγου. Γνωρίζω πόσο πλούσια είναι η ιστορία του Ολυμπιακού! Είναι μια ομάδα που πάντα φιλοδοξεί για την κορυφή, κάτι που ταιριάζει με μένα και τις φιλοδοξίες μου. Γνωρίζω όλους τους παίκτες της ομάδας και το στυλ παιχνιδιού τους και πιστεύω, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Στόχος μας να αποδώσουμε τα μέγιστα ως ομάδα».
Στις 17 Δεκεμβρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στις 21:15 την Μπάγερν Μονάχου για την 21η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε
Νέα ανατροπή δεδομένων από την Αργεντινή για την υπόθεση Σαντίνο Αντίνο και Παναθηναϊκού – Η πρόταση της Ρίβερ Πλέιτ που ξεπερνά του «τριφυλλιού» και το… like του παίκτη που δείχνει τις προθέσεις του