«Οι δύο επόμενες σεζόν στην Ευρώπη αποτελούν κλειδί για το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Big 5 του ελληνικού πρωταθλήματος με την UEFA, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η κρισιμότητα των δύο επόμενων σεζόν για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.
Συνάντηση με εκπροσώπους της UEFA είχαν οι Big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις πλευρές να συζητούν για το μέλλον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πόσο σημαντικές είναι οι δύο επόμενες σεζόν για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.
Η ενημέρωση της ΕΠΟ:
«Σε κλίμα συνεργασίας και πνεύμα ενότητας, ιδιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων ελληνικών ομάδων συμμετείχαν σε συνάντηση με θέμα τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω του νέου format των διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων, η οποία οργανώθηκε από την ΕΠΟ και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UEFA.
Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του Άρη, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ανέδειξαν το κοινό ενδιαφέρον και τη βούληση για μια συλλογική προσπάθεια προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η κοινή πορεία των ομάδων για την αξιοποίηση της νέας δομής των διεθνών διοργανώσεων, αλλά και η ανάγκη στενότερης θεσμικής συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αρμόδιους φορείς, κρίνονται καθοριστικές παράμετροι για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως εξήγησαν τα στελέχη της UEFA που βρέθηκαν στην Αθήνα προεξάρχοντος του Γενικού Γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης, που απηύθυνε την πρόσκληση για συνάντηση στους ιδιοκτήτες των ομάδων, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους της Ομοσπονδίας, που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ των συλλόγων και των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, ενώ στη συνάντηση μαζί του παρέστη η Εκτελεστική Γραμματέας Δόμνα Τσιώνη.
Εκ μέρους της UEFA, εκτός του κ. Θεοδωρίδη, στη συνάντηση και στις σχετικές παρουσιάσεις συμμετείχαν οι κ. Μάριος Γεωργίου, Tobias Hedtstück, Stéphane Anselmo, Ανδρέας Δημάτος».
Από τη μεριά του ο Τάκης Φύσσας ανέφερε:
«Ο κύριος Θεοδωρίδης προσπάθησε να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτή τη συνάντηση ήθελε να τονίσει ότι πρέπει να κοιτάμε το κοινό όφελος, έτσι ώστε η χώρα μας να πάρει όσους περισσότερους πόντους μπορεί, να ανέβει στο ranking και να μπορούμε να διεκδικούμε με αξιώσεις και καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Στόχος είναι όλες οι ομάδες να βγουν κερδισμένες και αυτές που συμμετέχουν και αυτές που δεν συμμετέχουν, καθώς με την πορεία των ομάδων στην Ευρώπη θα επωφεληθούν και αυτές. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για win win κατάσταση. Από εκεί και πέρα εγώ ζω ένα deja vu, γιατί πριν από 20 χρόνια δεν το βλέπαμε έτσι. Δεν πειράζει όμως, αφού εξελισσόμαστε. Εύχομαι να καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Ήταν εκείνα τα παιχνίδια που παίζαμε στην Ευρώπη και ως ποδοσφαιριστής που ήμουν υποφέραμε. Στις νέες γενιές ευχόμαστε να φερθούμε καλύτερα και να έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν μέσα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, γιατί αυτό είναι το διαβατήριο για τους παίκτες, που είναι οι πρωταγωνιστές».
Η ώρα των ντέρμπι στη Euroleague πλησιάζει και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ξεκινά από… pole position, λόγω εικόνας, θέσης και… παράδοσης – Οι πιθανότητες για ιστορικά play-off και τι δείχνει το παρελθόν των μεγάλων αγώνων.
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή και οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είπαν το δικό τους «αντίο» στη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού.