Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε πλοίο.
Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στο κεντρικό πρακτορείο της Attica Group, αναφέροντας ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στο πλοίο Blue Star 1.
Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 20:00 από τον Πειραιά με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη, με περίπου 750 επιβάτες και δεκάδες οχήματα.
Οι Αρχές προχώρησαν άμεσα στην εκκένωση του πλοίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Δείτε βίντεο:
Δεν βρέθηκε τίποτα
Ο έλεγχος των λιμενικών ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν δύο ώρες.
Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε κάτι ύποπτο στο πλοίο, με τους επιβάτες να λαμβάνουν εντολή να επιβιβαστούν για να ξεκινήσει το ταξίδι με καθυστέρηση.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.