Σβιτόλινα – Σάκκαρη 2-0: Το πάλεψε όσο μπορούσε…
Η Σάκκαρη το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην εξαιρετική Σβιτόλινα, αλλά δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στους «16» του τουρνουά της Μαδρίτης.
Στη φάση των «16» ολοκλήρωσε την περιπέτειά της στο τουρνουά της Μαδρίτης η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην φορμαρισμένη και αήττητη φέτος στο χώμα, Ελίνα Σβιτόλινα, αλλά ηττήθηκε με 6-3, 6-4 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της μαδριλένικης διοργάνωσης.
Η συμπατριώτισσά μας παρά την ήττα, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν άκρως ανταγωνιστική και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει ένα σετ. Στα κρίσιμα σημεία, όμως, η ποιότητα και η εμπειρία της Ελίνα Σβιτόλινα έκαναν την διαφορά, με την Ουκρανή να έχει και την τύχη με το μέρος σε αρκετούς πόντους, που έκριναν τελικά την έκβαση του αγώνα.
Η Σάκκαρη αποχωρεί από τη Μαδρίτη με το κεφάλι ψηλά και έχοντας πραγματοποιήσει στους τρεις προηγούμενους γύρους εξαιρετικές εμφανίσεις, που θα τη βοηθήσει πολύ ενόψει της συνέχειας και φυσικά του Ρολάν Γκαρός, που ξεκινάει στα τέλη Μαΐου.
Η 29χρονη, που συνεργάζεται ξανά με τον Βρετανό προπονητή Τόμι Χιλ, θα μαζέψει τα πράγματά της και θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στην Ιταλία για το τουρνουά της Ρώμης. Την τελευταία μεγάλη διοργάνωση, πριν το δεύτερο Γκραντ Σλαμ του 2025.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Η Σβιτόλινα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο 4-2. Η Ουκρανή συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και βρέθηκε στο 5-3, πριν κάνει νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ για το 6-3, που της έδωσε το πρώτο σετ.
Putting on the pressure 🤚@ElinaSvitolina leads Sakkari 6-3 in 45 minutes!#MMOPEN pic.twitter.com/sJ0AF9g27m
— wta (@WTA) April 29, 2025
Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με την Ελίνα να προηγείται με 2-0. Η Μαρία πήρε πίσω το μπρέικ και μείωσε σε 2-1, αλλά η Ουκρανή έσπασε ξανά το σερβίς της συμπατριώτισσάς μας για το 3-1. Λίγο αργότερα μάλιστα η Σβιτόλινα βρέθηκε στο 4-1.
Η Σάκκαρη, πάντως, δεν τα παράτησε και με τρία συνεχόμενα γκέιμς ισοφάρισε σε 4-4. Η Σβιτόλινα παρέμεινε ψύχραιμη, παρά την αντεπίθεση της Ελληνίδα τενίστριας και κράτησε το σερβίς της για το 5-4, πριν κάνει νέο μπρέικ για το 6-4, με το οποίο έκανε το 2-0 στα σετ και πήρε τη νίκη.
Η αντίπαλος της Ελίνα Σβιτόλινα στα προημιτελικά θα βγει από το ζευγάρι: Ουτσιγιάμα – Αλεξάντροβα, με τη Ρωσίδα να είναι το φαβορί για τη νίκη.
- Η Μπαρτσελόνα υπογράφει νέο 10ετές συμβόλαιο με τη Euroleague – Ακολουθούν Ρεάλ και Φενέρ
- Τσιτσιπάς – Βούκιτς 0-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα
- «Πιθανό να φύγει ως δανεικός από τη Σπαρτάκ ο Λιβάι Γκαρσία»
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
- Πότε θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού Αγίου Δημητρίου σε «Γιώργος Πρίντεζης»
- Η ειδική συμφωνία του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν για τον Τζόουνς – Γιατί δεν παίζει στο Βελιγράδι
- Σέρβος πολίστας τα… έβαλε με Έλληνα διαιτητή: «Υπάρχει θεός και βλέπει»
- Τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό στο «4»: Ο «ντεφορμέ» Μήτογλου, ο Χουάντσο και ο… Χέιζ-Ντέιβις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442