Τομ Γουέιτς: Τραγουδά και διαβάζει ποίηση για τους άστεγους σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
«Είμαι ένα άτομο που ανησυχεί βαθιά για τις ανισότητες, όπως όλοι μας», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τομ Γουέιτς σε ανάρτησή του για το ντοκιμαντέρ.
Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Τομ Γουέιτς, αλλά τώρα ο θρυλικός μουσικός επανήλθε στο προσκήνιο σε ένα ιταλικό ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το Billboard.
Το όγδοο επεισόδιο του «The Human Factor» επικεντρώνεται στην έλλειψη στέγης στον Νότο των ΗΠΑ και περιλαμβάνει τον Γουέιτς να ερμηνεύει και να διαβάζει ποίηση, σύμφωνα με το NME.
«Το λέω στον κόσμο με τον μόνο τρόπο που ξέρω: μέσω της μουσικής μου»
View this post on Instagram
Tι δήλωσε σχετικά ο Τομ Γουέιτς
«Είμαι ένα άτομο που ανησυχεί βαθιά για τις ανισότητες, όπως όλοι μας, αλλά δεν είμαι καλά εξοπλισμένος για να λύσω οποιαδήποτε από αυτές», ανέφερε ο Γουέιτς σε δήλωσή του.
«Το λέω στον κόσμο με τον μόνο τρόπο που ξέρω: μέσω της μουσικής μου. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική ή τους νόμους και δεν έχω απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που μας αφορούν όλους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω -μέσω των τραγουδιών και των ποιημάτων- να εμπνεύσω κάποιον. Είμαι εδώ για να ανοίξω το ‘παράθυρο’ και να ανοίξω τα μάτια μας. Υποθέτω μόνο για λίγο, αν μπορώ».
«The Human Factor»
«Ιστορίες και ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν πώς η ελευθερία, σε όλες τις μορφές της, παραβιάζεται από αυταρχικά καθεστώτα, απολυταρχίες και ακόμη και σε δημοκρατικές χώρες κατά των ασθενέστερων και των μειονοτήτων», αναφέρει η επίσημη περιγραφή του ντοκιμαντέρ και προβάλλεται στο κρατικό ιταλικό κανάλι RAI3.
Το επεισόδιο στο οποίο παίζει ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης, το οποίο φέρει τον τίτλο «The Last Ride», αποτελεί δημιούργημα του Λουίτζι Μοντεμπέλο, Μαρτίνο Ματζόις και Άντελο Λόι σε ρόλους σκηνοθετών και σεναριογράφων.
«The Last Ride»
Το «The Last Ride» είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της αμερικανικής φτώχειας, σε τέσσερις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ -Τενεσί, Αλαμπάμα, Μισισιπή και Λουιζιάνα- με δημόσια λεωφορεία, το μοναδικό μέσο μεταφοράς που είναι προσβάσιμο στους πιο μειονεκτούντες.
Το επεισόδιο, είναι μια διαδρομή μέσα από ξεχασμένες κοινότητες, που αποκαλύπτει μια κρίση αφάνταστων διαστάσεων, αλλά και για να καταθέσει την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη όσων αντιστέκονται, παρά την αστυνομική βία, τον κοινωνικό στιγματισμό και τη θεσμική παραμέληση που προσπαθεί να τους υποβιβάσει στην μη ορατότητα, σύμφωνα με το The Label.
*Πηγές: Billboard, NME, The Label
- ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ταλαιπωρία στην εθνική οδό
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442