Σαντορίνη: Κάτοικοι μιλούν στο in – Φόβος, ανησυχία και δικαιολογημένα παράπονα
Στη Σαντορίνη οι κάτοικοι βιώνουν τη δική τους αγωνία και οι απεσταλμένοι του in άκουσαν τη φωνή τους και την κατέγραψαν στην κάμερα.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Σαντορίνη που βιώνουν τον τρόμο που προκαλεί η ιδέα ενός ισχυρού σεισμού. Με πάνω από δέκα χιλιάδες να έχουν εγκαταλείψει το νησί οι Βαγγέλης Σιγάλας και Νίκος Μάινας μιλούν στους απεσταλμένους του in, Δημήτρη Πέρρο και Δημήτρη Μιχαλάκη, εκφράζοντας τους φόβους τους και την ανησυχία ενώ δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τη παρέμβαση του κράτους ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας στις τιμές των εισιτηρίων.
Στο μεταξύ, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πυκνή σεισμική δραστηριότητα δεν συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς δεν έχει καταγραφεί σεισμός που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κύριος.
«Αισχροκέρδεια» στα εισιτήρια
Ο Βαγγέλης Σιγάλας κατήγγειλε τα «φαινόμενα αισχροκέρδειας» που παρουσιάστηκαν στα εισιτήρια (σε πλοία και αεροπλάνα), ενώ έκανε λόγο για «μαύρη αγορά». Τόνισε ότι: «Το κράτος έπρεπε να είχε βάλει έκτακτα αεροπλάνα, πριματοδοτημένα» για να φύγουν όσοι επιθυμούσαν.
«Εγκληματικό» να παραμένει ανοιχτό το λιμάνι
Ο Νίκος Μάινας, επεσήμανε κάποια λάθη που έπεσαν στην αντίληψή του. «Βλέπω κάποια λάθη τα οποία δεν στέκουν. Το πρώτο είναι ότι φεύγει κόσμος από το λιμάνι του Αθηνιού ενώ υπάρχουν καθιζήσεις. Έχουν κάνει κάποια έργα αλλά σε ένα βράχο δέκα και είκοσι τόνων δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Παρατηρούμε κίνηση στο λιμάνι και εγκληματικά παραμένει ανοιχτό μέχρι και σήμερα» και θεωρεί «τυχαίο» που δεν έχει κάτι σοβαρό εκεί.
Ελπίδα πως ο χθεσινός σεισμός τον 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος
Ο ίδιος μετέφερε στον κάμερα του in την ανησυχία που επικρατεί και με μια δόση ανακούφισης εκτίμησε πως το διήμερο που πέρασε ήταν το «κεντρικό» ως προς τη σεισμική δραστηριότητα και εξέφρασε την ελπίδα να ο χθεσινός σεισμός των 5 Ρίχτερ να ήταν ο κύριος και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.
Λόγω υποχρεώσεων που έχει στο νησί είπε πως δεν μπορεί να φύγει αν και θα το ήθελε και εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το κόστους των εισιτηρίων. «Δεν έπρεπε να είναι δωρεάν η εκκένωση του νησιού;», αναρωτήθηκε.
Το in βρίσκεται στη Σαντορίνη και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442