Το in στη Σαντορίνη: Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,2 Ρίχτερ -O ισχυρότερος σεισμός μέχρι τώρα
Συνεχίζονται οι απανωτοί σεισμοί στις Κυκλάδες - Δεν έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού - Ενισχυμένα προληπτικά μέτρα - Το in βρίσκεται στη Σαντορίνη και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.
Στον ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται για μία ακόμη ημέρα η Σαντορίνη, η Αμοργός αλλά και τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, με τους επιστήμονες να παρατηρούν κλιμάκωση του φαινομένου.
Σύμφωνα με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 6.400 σεισμοί καταγράφηκαν στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού μέσα σε 10 ημέρες. Κι όσο η δραστηριότητα επιμένει με αυξανόμενη ένταση, ολοένα και περισσότεροι σεισμολόγοι αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο για μία δόνηση που θα προσεγγίζει ή και θα υπερβαίνει τα 6 ρίχτερ.
Παρόλα αυτά είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού, το οποίο είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1956 ενώ νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης της τάξεως των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πρόκειται για την ισχυρότερη δόνηση που έχει σημειωθεί κατά το διάστημα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στις νότιες Κυκλάδες.
Ο Ευθύμιος Λέκκας προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο κατολισθήσεων σε όλο το μήκος της καλδέρας. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.
Το in από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Σαντορίνη και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις. Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59