Κηδεία Σημίτη: Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης θα εκφωνήσουν επικήδειο
Με απόφαση της οικογένειας του Κώστα Σημίτη δεν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών όπου η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι πολιτικοί αντίπαλοί θα πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Σημίτη.
Με απόφαση της κυβέρνησης ο Κώστας Σημίτης θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού και δημοσία δαπάνη. Για τον θάνατό του έχει κηρυχθεί τετραήμερο εθνικό πένθος.
Στη Χαριλάου Τρικούπη έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τους φίλους του Κινήματος που θέλουν να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού αποφάσισε να μην εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ μετά την τελετή στη Μητρόπολη, η πομπή θα πάει πεζή έως την τελευταία του κατοικία.
Ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.
Επικήδειοι
Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και τρεις στενοί του φίλοι, οι πανεπιστημιακοί Γιάννης Βούλγαρης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Τάσος Γιαννίτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νεα», ο επικήδειος του πρωθυπουργού θα απηχεί το πνεύμα της δήλωσης του και θα περιλαμβάνει τη διαρκή πολιτική και κοινωνική διεργασία του εκσυγχρονισμού, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εκπροσώπησε το εκσυγχρονιστικό μπλοκ στην ΠΑΣΠ τη δεκαετία του ’90, θα περιγράψει το αποτύπωμα που άφησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος στη σύγχρονη Ελλάδα.
Από την Κυριακή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του διεθνείς προσωπικότητες με τις οποίες συνεργάστηκε ο Κώστας Σημίτης στέλνουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τους φίλους του Κινήματος που θέλουν να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής.
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)









































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442