Ισραήλ: Διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο Νετανιάχου μεταβαίνει στο Κάιρο
Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Κάιρο.
Διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο δημοσιεύματα που θέλουν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταβαίνει στο Κάιρο για συνομιλίες που ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε μια συμφωνία εκεχειρίας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι θέμα χρόνου η απελευθέρωση των ομήρων, έπειτα από την έντονη διπλωματική κινητικότητα των τελευταίων ημερών. Οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες όμως δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση.
Έντονη διπλωματική κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες
«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, στους Times of Israel.
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ΗΠΑ
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε συνέντευξή του στο Fox News. «Πιστεύουμε – και οι Ισραηλινοί το έχουν πει αυτό – ότι πλησιάζουμε, και χωρίς αμφιβολία, το πιστεύουμε αυτό, αλλά είμαστε επίσης προσεκτικοί», δήλωσε ο Κίρμπι. «Έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και στο παρελθόν, όπου δεν καταφέραμε να περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού».
Ο Κίρμπι δεν απάντησε στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ταξιδεύει στο Κάιρο για συνομιλίες.
Αίγυπτος καλεί Αμπάς
Με μια συμφωνία που κατά τα φαινόμενα επίκειται, η Αίγυπτος τόνισε ότι κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μεταβεί επειγόντως στο Κάιρο, σύμφωνα με το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, φίλα προσκείμενο στη Χεζμπολάχ.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μια κατάπαυση του πυρός και μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων είναι εφικτές αν το Ισραήλ «σταματήσει να θέτει νέους όρους»
Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση χαρακτηρίζει σοβαρές και θετικές τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιήθηκαν στη Ντόχα.
Νωρίτερα, το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera μετέδωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη «εκτεταμένες» προσπάθειες Αιγύπτου-Κατάρ με όλα τα μέρη για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442