Ανατροπή σήμερα στην κουζίνα του «Βuongiorno», καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσίαζε. Ωστόσο όχι και η συνταγή της ημέρας, καθώς το πόστο ανέλαβε ο Βασίλης Καλλίδης και έφερε τα Χριστούγεννα λίγες ημέρες πιο νωρίς.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που η αλήθεια είναι ότι «φοριέται» πάρα πολύ στα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια: πάβλοβα.
Όσο καλός κι αν είσαι στη μαγειρική, υπάρχει πάντα η περίπτωση η μαρέγκα να μυρίζει αυγό (λογικό είναι). Άρα ένα μυστικό για να το αποφύγουμε αυτό, όταν την ετοιμάσουμε, είναι να ρίξουμε από πάνω λίγες σταγόνες ή ξύσμα λάιμ.
Η διαδικασία
Για τη μαρέγκα: Μέσα στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τα «χτυπάμε» για να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Σε ένα λεπτό είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ στο χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη μαρέγκα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για δυόμιση με τρεις ώρες στους 95 με 100 βαθμούς. Πάντα στον αέρα.
Την αφήνουμε ένα βράδυ για να κρυώσει.
Ολοκληρώνοντας την πάβλοβα: Αφού έχουμε ετοιμάσει τη μαρέγκα, τη σπάμε στο κέντρο λίγο για να ανοίξει και προσθέτουμε μέσα εκεί σαντιγί.
Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο της σαντιγύς και προσθέτεις: τα σκουρόχρωμα βατόμουρα, τις φράουλες και τα κόκκινα βατόμουρα.
Για τη σος: Σε ένα πολυμιξεράκι βάζουμε κόκκινα βατόμουρα, βάζουμε λίγη ζάχαρη αν θέλουμε και προσθέτουμε λίγο λάιμ. «Χτυπάμε» και έχουμε τη σος.
Στο τέλος περιχύνουμε τη σος και είναι έτοιμη.
Σημείωση: Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσουμε σοκολάτα από πάνω.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας