Η Μίλαν γιόρτασε στο «Σαν Σίρο» τα γενέθλια της μία μέρα νωρίτερα (16/12), όμως η Τζένοα θέλησε να… χαλάσει το πάρτι, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Serie A.
Το σύνολο του Πάουλο Φονσέκα πίεσε ασφυκτικά, είχε τις στιγμές του, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τις δύο ομάδες εν τέλει να μοιράζονται από έναν βαθμό, ενόψει της συνέχειας του ιταλικού πρωταθλήματος.
Η Μίλαν είχε δοκάρι, με εντυπωσιακό χτύπημα του Μοράτα στο 79ο λεπτό, αλλά συνολικά δεν μπόρεσε να διαπεράσει την αμυντική γραμμή της Τζένοα που αμύνθηκε με τον καλύτερο τρόπο σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, χαλώντας τους εορτασμούς για τα 125 χρόνια των «ροσονέρι».
Το αήττητο σερί του Πατρίκ Βιεϊρά στον πάγκο των «ροσομπλού» επεκτάθηκε έτσι στα τέσσερα παιχνίδια και συνολικά στα έξι, συνυπολογίζοντας και τα δύο τελευταία παιχνίδια του Τζιλαρντίνο, που έχουν επαναφέρει την ομάδα της Γένοβας στην… επιφάνεια.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Την επιστροφή του στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα ψάξει το βράδυ της Πέμπτης (11/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.
Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι τα βίντεο του Λανουά αλλά τα λάθη που γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, λάθη που έχουν αλλοιώσει και τη βαθμολογία