Τη λήψη δανείου προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός έτους 2025, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Κατερίνης, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11/2024. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, και σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, «μετά από εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δ. Κατερίνης, ο Δήμος είναι αναγκασμένος να συνάψει δάνειο προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του έτους 2025.
Πρόκειται για ένα δάνειο συνολικού ύψους 8.795.000 ευρώ που πρέπει να συναφθεί με Τράπεζα ή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ανάλογα με την πιο συμφέρουσα τιμή ως προς το επιτόκιο.
Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, διευκρίνισε ότι το ποσό 8.795.000 ευρώ έχει δύο διαστάσεις. Συγκεκριμένα, από το συνολικό δάνειο, ο Δήμος Κατερίνης είναι αναγκασμένος να εξασφαλίσει α) ένα ποσό της τάξεως των 4.200.000 ευρώ το οποίο ωστόσο δεν αφορά τη σημερινή Διοίκηση Ντούμου αλλά δάνειο ισοσκελισμού, έτους 2019.
Αναμένονται οι προσφορές
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Τσιαμπέρας, αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης του δανείου, είπε ότι, αφού ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ενημερωθούν γραπτώς οι Τράπεζες, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα στείλουν τις προσφορές τους στον Δήμο Κατερίνης, εντός πέντε ημερών.
Έτσι, ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπόψη του την πλέον συμφέρουσα προσφορά, ως προς το επιτόκιο, που θα δώσουν οι Τράπεζες και, στη συνέχεια, θα προωθήσει το όλο ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ώστε το σώμα, με βάση την πιο συμφέρουσα προσφορά επιτοκίου, να αποφασίσει για τη σύναψη δανείου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας