UNRWA: Έτοιμη η Ελλάδα να υποστηρίξει τις ενέργειες του ΟΗΕ, λέει ο μόνιμος αντιπρόσωπος στον Οργανισμό
O Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την UNRWA
Στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια της σύστασης έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ μετά την απαγόρευση της λειτουργίας της UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή), από τo Iσραηλινό Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανήσυχη καθώς, έναν χρόνο μετά την σύγκρουση στην Γάζα, δεν διαφαίνεται τέλος στον ανθρώπινο πόνο.
«Η Ελλάδα ανησυχεί σοβαρά για το γεγονός, ότι μετά από ένα χρόνο συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Γάζα, ο τερματισμός της ανθρώπινης δυστυχίας παραμένει άφαντος»
Ως ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, η Ελλάδα θεωρεί ότι ο ΟΗΕ διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στην παροχή ουσιώδους ανθρωπιστικής στήριξης, υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και ιατρικών υπηρεσιών στον άμαχο πληθυσμό, τόσο στη Γάζα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
«Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται, τα παιδιά πρέπει να τρέφονται, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν αν το παιδί τους έχει πιθανότητες να επιβιώσει», υπογράμμισε.

Νεαρός Παλαιστίνιος κουβαλά κουτί με βοήθεια που φέρει τα διακριτικά της UNRWA.
Ο Ευάγγελος Σέκερης για τη στάση της Ελλάδας
Ο κ. Σέκερης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε αμέσως καταδικάσει τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ και τον πόνο που προκάλεσαν στην ισραηλινή κοινωνία, επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε πάντα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και των ομήρων που πήρε η Χαμάς». Εξέφρασε «την πλήρη αλληλεγγύη στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια» και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί σταθερά υπέρ της λύσης των δύο κρατών, ως τη μόνη λύση στη σύγκρουση, με βάση το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υποστηρίξει τον ΟΗΕ στις προσπάθειές του να διασφαλίσει την ουδετερότητα, την λογοδοσία και την ενίσχυση του ελέγχου και της εποπτείας της UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή), κατά την εκτέλεση της αποστολής της.
«75 χρόνια μετά τη δημιουργία της UNRWA από αυτό το αξιοσέβαστο Σώμα και ενώ εκκρεμεί ακόμη μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα, ανησυχούμε για την ικανότητα του Οργανισμού να εκπληρώσει την εντολή του. Η Ελλάδα ανησυχεί σοβαρά για το γεγονός, ότι μετά από ένα χρόνο συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Γάζα, ο τερματισμός της ανθρώπινης δυστυχίας παραμένει άφαντος. Είμαστε επίσης έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις κατάλληλες ενέργειες από τα Ηνωμένα Έθνη για τη διασφάλιση της ουδετερότητας, της λογοδοσίας και την ενίσχυση του ελέγχου και της εποπτείας της αποστολής της UNRWA».
Η Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Σέκερης, συντάσσεται «με άλλα αξιότιμα κράτη μέλη του ΟΗΕ που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την επείγουσα και απρόσκοπτη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κλίμακα σε όλη τη Γάζα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442