Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Marton Dunai) κάλεσε την πρεσβευτή της Γερμανίας για να της επιδοθεί διαμαρτυρία, εξαιτίας της κριτικής της στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, γνωστοποίησε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας μέσω Facebook.
Κατηγόρησε την πρεσβευτή Γιούλια Γκρος πως με σχόλιά της σε δημόσια ομιλία της «αναμίχθηκε στις εσωτερικές υποθέσεις» της Ουγγαρίας και «παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας».
Η Ουγγαρία απαιτεί «σεβασμό» απ’ όλους τους πρεσβευτές στο έδαφός της
«Η ομιλία (…) ήταν απαράδεκτη στο σύνολό της», τόνισε και πρόσθεσε πως η Ουγγαρία απαιτεί «σεβασμό» απ’ όλους τους πρεσβευτές στο έδαφός της.
Σύμφωνα με ουγγρικά ΜΜΕ, η επίμαχη ομιλία της κυρίας Γκρος στη Βουδαπέστη έγινε προχθές Τετάρτη, σε εκδήλωση για την ημέρα της ενοποίησης της Γερμανίας, που εορτάστηκε χθες.
Φέρεται να σημείωσε πως ο πρωθυπουργός Ορμπαν χαράσσει πορεία που απομακρύνει τις δυο χώρες. Η Γερμανία είναι ο κυριότερος εμπορικός και επενδυτικός εταίρος της Ουγγαρίας.
Δέχονται πιέσεις
Επικεφαλής γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς στην ουγγρική αγορά διαμαρτύρονται τελευταία πως πιέζονται ολοένα περισσότερο να παραχωρήσουν μερίδια αγοράς σε ολιγάρχες ευθυγραμμισμένους με την κυβέρνηση.
Ο κ. Ορμπαν, λαϊκιστής εθνικιστής δεξιός πολιτικός, προκαλεί αγανάκτηση σε ευρωπαίους εταίρους του για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τη Ρωσία και την προσπάθειά του να προσελκύσει επενδύσεις από την Κίνα, ενώ επικριτές του εντός και εκτός χώρας του προσάπτουν πως καταπνίγει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας