Ο Ερντογάν καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο – Καλεί ΟΗΕ και ισλαμικό κόσμο να αναλάβουν δράση
O Ερντογάν δήλωσε ότι ο Λίβανος και ο λαός του Λιβάνου είναι «ο νέος στόχος της πολιτικής γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ, την οποία ακολουθεί από τις 7 Οκτωβρίου»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο στο πλαίσιο, όπως είπε, μιας ισραηλινής πολιτικής «γενοκτονίας, κατοχής, και εισβολής», καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα διεθνή σώματα να σταματήσουν το Τελ Αβίβ.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα (28/9) πως ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τον «εξόντωσε» σε αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό την Παρασκευή.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τον Νασράλα, είπε πως η Τουρκία στέκεται δίπλα στο λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για όσους σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα και τονζίοντας παράλληλα πως ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δείξει μια πιο αποφασιστική στάση.
İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır.
İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir.
Vicdan sahibi hiç…
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 28, 2024
«Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να λάβει μια πιο αποφασιστική στάση»
«Ο Λίβανος και ο λιβανέζικος λαός είναι ο νέος στόχος της πολιτικής γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ, την οποία ακολουθεί από τις 7 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα των βίαιων επιθέσεων του Ισραήλ, πολλοί Λιβανέζοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, δολοφονήθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Κανείς με συνείδηση δεν μπορεί να δεχτεί ή να δικαιολογήσει μια τέτοια σφαγή», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στην ανάρτησή του.
Και προσθέτει χαρακτηριστικά πως «η ισραηλινή κυβέρνηση γίνεται πιο απερίσκεπτη, καθώς χαϊδεύεται από τις δυνάμεις που παρέχουν υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών στις σφαγές της. Αμφισβητεί όλη την ανθρωπότητα, τις ανθρώπινες αξίες και το διεθνές δίκαιο. Οι προσπάθειες του Ισραήλ να διαδώσει την πολιτική τής παραφροσύνης που εφάρμοσε στη Γάζα και τη Ραμάλα, στον Λίβανο και σε άλλες χώρες της περιοχής, πρέπει τώρα να σταματήσουν».
«Καλούμε όλες τις δομές και όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν καθήκον να διασφαλίζουν την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να αναλάβουν ταχεία δράση», σημειώνει, ενώ τονίζει: «Πιστεύουμε ότι ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να λάβει μια πιο αποφασιστική στάση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις».
«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του λιβανικού λαού και της κυβέρνησης σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου. Είθε ο Θεός να ελεήσει όλους τους Λιβανέζους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει καταληκτικά ο Ερντογάν.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442