Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Εξηγήσεις στον Πταισματοδίκη από τη δήμαρχο Κασσάνδρας – Τι ισχυρίστηκε
Στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον του Πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η δήμαρχος Κασσάνδρας φέρεται να αρνήθηκε πλήρως την παράβαση καθήκοντος
Εξηγήσεις για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής -όπου τον προηγούμενο μήνα έχασε τη ζωή τους ένας 19χρονος- έδωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της παράβασης καθήκοντος.
Στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον του Πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η δήμαρχος Κασσάνδρας φέρεται να αρνήθηκε πλήρως τη συγκεκριμένη πράξη.
Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η δήμαρχος Κασσάνδρας ανέφερε ότι είχε εκχωρήσει στην αντιδήμαρχο τις αρμοδιότητες που συνδέονται με το αυτοτελές τμήμα ελέγχου κοινόχρηστων χώρων και αδειών καταστημάτων, το οποίο είναι επιφορτισμένο – μεταξύ άλλων – με την εποπτεία περίπου 1.700 επιχειρήσεων που εδρεύουν κι αναπτύσσουν δραστηριότητα στα όρια του δήμου Κασσάνδρας.
Αναφέρθηκε σε υποστελέχωση η δήμαρχος Κασσάνδρας
Περαιτέρω, η δήμαρχος Κασσάνδρας έκανε λόγο για υποστελέχωση του παραπάνω τμήματος, τονίζοντας ότι ο δήμος στερείται ελεγκτικών μηχανισμών κι ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση λούνα παρκ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, η κα Χαλκιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, άνευ προηγούμενης γνωστοποίησης, με έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσω των ΕΛΤΑ.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δήμαρχος τόνισε ότι το έγγραφο της Αστυνομίας μνημόνευε αποκλειστικά τη διαπίστωση μη γνωστοποίησης λειτουργίας του λούνα παρκ (διοικητική παράβαση) χωρίς περαιτέρω διαπιστώσεις ή επισημάνσεις, πολλώ δε μάλλον για το εάν υφίστατο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια ή εάν είχε προηγηθεί τεχνικός έλεγχος που να επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία και χρήση του.
Εάν η Αστυνομία διαπίστωνε παράβαση που αφορά την ασφάλεια των πολιτών θα ειδοποιούσε άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο τις αρμόδιες υπηρεσίες και δημοτικές αρχές και δεν θα έστελνε έγγραφο με το ταχυδρομείο, φέρεται να είπε η Αναστασία Χαλκιά.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια
Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)























![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442