Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θ’ αγωνισθεί στον επαναληπτικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
Η Ελληνίδα σπρίντερ συμμετείχε στην 5η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 4η θέση με επίδοση 23 δευτερόλεπτα και έξι εκατοστά και δεδομένου ότι απευθείας πρόκριση πήραν οι πρώτες τρεις αθλήτριες από κάθε σειρά.
Έτσι θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τον ημιτελικό μέσω του επαναληπτικού. Στην ίδια σειρά, συμμετείχε και η Κύπρια πρωταθλήτρια, Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία τερμάτισε 5η με επίδοση 23.07 και θα τρέξει επίσης στον επαναληπτικό.
Αξίζει να σημειωθεί όπως κι εχθές στα 100 μέτρα η Σέλι-Αν Φρέιζερ Πράις, έτσι και σήμερα από τον προκριματικό των 200 μέτρων, απείχε και η συμπατριώτισσα της, Σερίκα Τζάκσον.
Οι δηλώσεις της μετά τον προκριματικό
«Προς το παρόν δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι επιτυχία που είμαι εδώ, αλλά δεν μου αρκεί, θέλω κάτι παραπάνω. Το καλό είναι ότι υπάρχει πια ρεπεσάζ. Η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητές μου.
Νιώθω καλά, αλλά νομίζω ότι το χάνω στο τέλος με το μυαλό μου, δεν το διαχειρίζομαι καλά και σφίγγω. Αυτός ο νέος κανονισμός με το ρεπεσάζ είναι θετικός δίνω σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι κάτι πολύ καλό.
Σήμερα, πάντως, περίμενα να περάσω απ’ ευθείας, να βγάλω ένα χρόνο κάτω από τα 23’’ γιατί νιώθω πολύ καλά. Θα δούμε αύριο. Στα τελευταία μέτρα σήμερα, όπως και προχθές στα 100 τελευταία μέτρα, το έχασα. Πιστεύω είναι περισσότερο στο μυαλό αυτό, το πως δηλαδή διαχειρίζεται η κάθε μία τη στιγμή”.
“Όσον αφορά την ατμόσφαιρα του σταδίου, αλλά και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων εν γένει η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε: “Νομίζω ότι ως διοργάνωση δε διαφέρει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Βέβαια, εδώ το στάδιο είναι γεμάτο κι αυτό είναι λίγο αγχωτικό, αλλά είναι τέλεια η ατμόσφαιρα»
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.