Goldman Sachs: Μια «πλημμύρα» μετρητών θα κατακλύσει τις αγορές τον Ιούλιο
Οι τιμές των μετοχών θα πρέπει να επωφεληθούν από τις έντονες εποχιακές τάσεις, συστήνει ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος παγκόσμιων αγορών της Goldman Sachs
Μια «πλημμύρα» μετρητών από τις παθητικές κατανομές μετοχών θα κατακλύσει το αμερικανικό χρηματιστήριο στις αρχές Ιουλίου, τροφοδοτώντας το συνεχές ράλι μέχρι του καλοκαιριού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου συναλλαγών της Goldman Sachs.
«Νέο τρίμηνο (3ο τρίμηνο) και νέο εξάμηνο (2 εξάμηνο) δημιουργούν ένα ‘τείχος χρήματος’ που θα έρθει γρήγορα στην αγορά μετοχών», έγραψε ο Scott Rubner, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος παγκόσμιων αγορών της Goldman Sachs.
Επιπλέον, οι τιμές των μετοχών θα πρέπει να επωφεληθούν από τις έντονες εποχιακές τάσεις και την αυξανόμενη δέσμευση από ιδιώτες επενδυτές. «Βλέπω μια επανεμφάνιση των traders λιανικής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τείνουν να εμφανίζονται τον Ιούλιο», έγραψε.
Το μακρινό 1928
Από το 1928, οι πρώτες 15 ημέρες του Ιουλίου ήταν η καλύτερη περίοδος διαπραγμάτευσης του έτους για τις μετοχές και τείνουν να εξασθενούν μετά τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Rubner. Ο δείκτης S&P 500 είναι θετικός τον Ιούλιο, και αυτό συμβαίνει για εννέα χρόνια, σημειώνοντας μέση απόδοση 3,7%. Ο δείκτης Nasdaq 100 έχει ακόμη καλύτερο ρεκόρ, σημειώνοντας κέρδη επί 16 έτη τον Ιούλιο, με μέση απόδοση 4,6%.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Rubner, περίπου εννέα μονάδες βάσης νέου κεφαλαίου διοχετεύονται κάθε Ιούλιο. Για φέτος, αυτό θα είναι 26 δισ. δολάρια με βάση τα 29 τρισ. δολάρια σε παθητικά περιουσιακά στοιχεία διαθέσιμα για επένδυση.
«Ο πήχης για να είσαι short μετοχών αυτή τη στιγμή είναι πολύ υψηλός δεδομένων αυτών των επερχόμενων ροών και της τυχαίας δυναμικής της αγοράς», έγραψε ο Rubner
Πηγή: ΟΤ
- Θεσσαλονίκη: Τι λέει τώρα για το μαχαίρι ο 23χρονος δράστης – Αναζητούν τους φίλους του θύματος οι Αρχές
- H Doja Cat «φωνάζει» δικαίως γ@μώ τους παπαράτσι
- Ίντερ-Αταλάντα 1-1: Δεύτερη σερί απώλεια για τους πρωτοπόρους «νερατζούρι»
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία», λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Έχει εμπλακεί στον πόλεμο»
- Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- Συγκλονιστική εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας – Ο τελευταίος της βαθμολογίας έχει ελπίδες για τον τίτλο
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442