Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) τύπου MQ-9 στη επαρχία Μάριμπ της νοτιοανατολικής Υεμένης. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι πρόκειται για «το έκτο UAV» που έχουν καταρρίψει μέχρι σήμερα οι δυνάμεις των Χούθι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την 21η Μαΐου οι Χούθι είχαν καταρρίψει μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχία Αλ Μπαϊντά της νότιας Υεμένης. Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.
Προβλήματα από τις επιθέσεις
Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών. Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.
Το Ιράν προμηθεύει τους Χούθι με όπλα
Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως η Τεχεράνη παρείχε στους Χούθι της Υεμένης βαλλιστικό πύραυλο Ghadr ικανό να στοχεύσει θαλάσσιους στόχους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας