Γάζα: Η Χαμάς εγκατέλειψε το Κάιρο και θα επιστρέψει με απάντηση στην πρόσφατη πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ειδησεογραφικός ιστότοπος μετέδωσε ότι η Χαμάς πρόκειται να επιστρέψει στο Κάιρο για να απαντήσει στην πρόσφατη πρόταση που της έγινε για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων.
Αντιπροσωπεία της Χαμάς εγκατέλειψε το Κάιρο και «θα επιστρέψει» με «απάντηση» στην πιο πρόσφατη πρόταση που της έχει υποβληθεί για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόμενη από απελευθέρωση ομήρων, ανέφερε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τρίτη μέσο ενημέρωσης το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες (στη φωτογραφία του Reuters/Mahmoud Issa, επάνω, ερείπια που άφησε πίσω της η επέλαση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας).
Επείγουσες εκκλήσεις από ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία για συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
Σύμφωνα με «αιγυπτιακές πηγές» που επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Αλ Καχέρα, η αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Κάιρο και «θα επιστρέψει με γραπτή απάντηση στην πρόταση», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ανησυχία
Οι αμερικανοί και οι άραβες ηγέτες εκφράζουν ανησυχία ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων πριν ο πόλεμος κλιμακωθεί με την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν και οι άραβες αξιωματούχοι, με τους οποίους συναντήθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, χθες Δευτέρα, απηύθυναν επείγουσες εκκλήσεις για μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που θα αποτρέψει την επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.
Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών συζητήθηκε η ομαλοποίηση των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, με το Ριάντ να ζητά τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.
- Το αρνητικό ρεκόρ της Ιταλίας: Η μοναδική από τις κορυφαίες Εθνικές που μένει εκτός για 3ο σερί Μουντιάλ
- Βίντεο από το πλήγμα των ΗΠΑ και Ισραήλ στην ψηλότερη γέφυρα της Μέσης Ανατολής στο Ιράν
- Γαλλία: Η ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν ανακρίνεται με κατηγορίες ότι υπερασπίζεται την τρομοκρατία
- Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην εθνικό οδό Λάρισας – Τρικάλων
- Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και το άβολο κοστούμι του
- Αποκάλυψη Γκάρι Νέβιλ για Τζέραρντ και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου – Θα διατεθεί μόλις ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442