Πόλεμος στη Γάζα: Νεκροί τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Ο Χανίγε είπε στο Al Jazeera τα παιδιά του επισκέπτονταν συγγενείς για τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού στο στρατόπεδο Shati στη βόρεια Γάζα όταν έγιναν στόχος.
Νεκροί έπεσαν έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις γιοι και αρκετά εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Shehab, που πρόσκειται στη Χαμάς.
Μιλώντας στο Αl Jazeera, ο ηγέτης της Χαμάς επιβεβαίωσε τη δολοφονία και είπε ότι οι νεκροί γιοι είναι οι Χαζέμ, Αμρί και Μοχαμάντ.
Είπε επίσης ότι πολλά από τα εγγόνια του σκοτώθηκαν επίσης στην ισραηλινή επίθεση, μιλώντας για δεκάδες συγγενείς του που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι στιγμής.
«Μέσα από το αίμα των μαρτύρων και τον πόνο των τραυματιών, δημιουργούμε ελπίδα, δημιουργούμε το μέλλον, δημιουργούμε ανεξαρτησία και ελευθερία για τον λαό μας και το έθνος μας», είπε ο ηγέτης της Χαμάς.
Ο Χανίγε είπε στο Al Jazeera τα παιδιά του επισκέπτονταν συγγενείς για τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού στο στρατόπεδο Shati στη βόρεια Γάζα όταν έγιναν στόχος. Ο αρχηγός της Χαμάς αποδοκίμασε αυτό που περιέγραψε ως ωμότητα του Ισραήλ, αλλά τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι ηγέτες δεν θα υποχωρήσουν εάν στοχοποιηθούν οι οικογένειες και τα σπίτια τους.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο εγκληματίας εχθρός οδηγείται από το πνεύμα της εκδίκησης και το πνεύμα της δολοφονίας και της αιματοχυσίας και δεν τηρεί κανένα πρότυπο ή νόμο», είπε ο Χανίγε, προσθέτοντας ότι 60 μέλη της οικογένειάς του έχουν σκοτωθεί από το έναρξη του πολέμου.
«Έχουμε δει [το Ισραήλ] να παραβιάζει τα πάντα στη γη της Γάζας. Γίνεται πόλεμος εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Υπάρχει μαζικός εκτοπισμός»
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)

![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442