Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Πρόταση εκεχειρίας σε τρία στάδια εξετάζει η Χαμάς - Τι προβλέπεται για τους ομήρους

Πόλεμος στη Γάζα: Πρόταση εκεχειρίας σε τρία στάδια εξετάζει η Χαμάς – Τι προβλέπεται για τους ομήρους

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η είσοδος στον θύλακα 400-500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια σε καθημερινή βάση

Η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία στάδια, το πρώτο εκ των οποίων προβλέπει κατάπαυση του πυρός για διάστημα έξι εβδομάδων, ανέφερε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.

Αυτή η πρώτη φάση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 800-900 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπεται εξάλλου η είσοδος στον θύλακα 400-500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια σε καθημερινή βάση και η επιστροφή των κατοίκων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο, στις εστίες τους.

«Η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία»

Νωρίτερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, έκρινε ότι είναι «η κατάλληλη στιγμή» για την επίτευξη εκεχειρίας με τη Χαμάς, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για να φέρουμε πίσω τους ομήρους πριν επιστρέψουμε στη μάχη. Είμαστε στην κατάλληλη στιγμή» για να το πράξουμε, δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον των νεοσυλλέκτων.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι απήχθησαν και 129 παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς που εισχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο νότιο Ισραήλ κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.170 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει ισραηλινών επίσημων στοιχείων.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι απήχθησαν και 129 παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα, από τους οποίους 34 είναι νεκροί σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς και εξαπέλυσε επίθεση, η οποία μετρά ήδη 33.207 νεκρούς, οι περισσότεροι άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024