Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ιράκ θα στείλει 10 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων για τα νοσοκομεία

Γάζα: Το Ιράκ θα στείλει 10 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων για τα νοσοκομεία

Ανάσα ζωής συμφώνησε να δώσει το Ιράκ στην πολιορκημένη Γάζα, καθώς ανακοίνωσε πως θα στείλει ακόμα 10 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων για τα νοσοκομεία και τα ασθενοφόρα.

Το Ιράκ συμφώνησε την Κυριακή να στείλει 10 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας για να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία αλ Σουντανί.

Το Ιράκ συμφώνησε επίσης να υποδεχθεί τραυματισμένους Παλαιστίνιους από τη Γάζα και να τους παράσχει περίθαλψη σε κυβερνητικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή που μετέφερε το Reuters.

Η έλλειψη καυσίμων έχει παραλύσει τα νοσοκομεία, τα συστήματα ύδρευσης, τα αρτοποιεία και τις επιχειρήσεις αρωγής στη λωρίδα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από τις περισσότερες περιοχές της Γάζας και δείχνουν να προετοιμάζονται για την τελική επίθεση στη Ράφα.

Από τα 12 εκατ. λίτρα των προπολεμικών αναγκών της Γάζας και με ένα μεγάλο ποσοστό των κατοικιών γκρεμισμένων, μια τέτοια ποσότητα καυσίμων θα βοηθήσει τα ελάχιστα νοσοκομεία που παραμένουν λειτουργικά και τα ασθενοφόρα στα σημεία που μπορούν να κινηθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράκ, βοηθά τα νοσοκομεία της Γάζας

Τον Ιανουάριο η ιρακινή κυβέρνηση έστειλε ένα πλοίο με δέκα εκατομμύρια λίτρα ντίζελ για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπως είχε μεταδώσει το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA).

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το φορτίο είχε φτάσει στο  λιμάνι του Σινά μετά από συνεργασία με την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, σημειώνοντας ότι το καύσιμο θα χρησιμοποιούνταν για σκοπούς παραγωγής ενέργειας και θέρμανσης με την έναρξη του χειμώνα. Το πρακτορείο δεν περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τα καύσιμα θα εισέλθουν στον πολιορκημένο θύλακα και δεν μαθεύτηκε, έκτοτε κάποια πληροφορία.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή Ενέργειας, η μέση μηνιαία ανάγκη της Γάζας σε ντίζελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 12 εκατομμύρια λίτρα, συμπεριλαμβανομένων τριών εκατομμυρίων λίτρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοσοκομεία. Στην περίπτωση που βρίσκεται η εμπόλεμη κατάσταση και με τις περισσότερες μισογκρεμισμένες, είναι σχεδόν βέβαιο πως τα καύσιμα θα δωθούν στα λίγα νοσοκομεία που έχουν ακόμα λειτουργικές δυνατότητες

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024