Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: «Υπάρχει ημερομηνία για την εισβολή στη Ράφα» - Νέο μήνυμα Νετανιάχου

Πόλεμος στη Γάζα: «Υπάρχει ημερομηνία για την εισβολή στη Ράφα» – Νέο μήνυμα Νετανιάχου

Ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς απαιτεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου για τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα. Παρά τις διεθνείς πιέσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος, επιμένοντας πως η καταστροφή της Χαμάς στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας απαιτεί μια χερσαία εισβολή από τους IDF.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, ανέφερε ότι έχει οριστεί ημερομηνία για επίθεση στην πόλη, η οποία, σύμφωνα με το Ισραήλ, είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ισλαμιστικής οργάνωσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ίδιος δεν είπε πότε θα γίνει η εισβολή, αλλά επανέλαβε ότι η νίκη επί των μαχητών της Χαμάς «απαιτεί την είσοδο στη Ράφα.

«Εργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας όλη την ώρα. Πρωτίστως απελευθερώνοντας όλους τους ομήρους μας και πετυχαίνοντας ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για τις συνομιλίες στο Κάιρο.

«Αυτή η νίκη απαιτεί είσοδο στη Ράφα και την εξάλειψη των “τρομοκρατικών ταγμάτων” εκεί. Αυτό θα συμβεί – υπάρχει μια ημερομηνία», κατέληξε ο Νετανιάχου.

Η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Σημειώνεται ότι στη Ράφα έχουν καταφύγει σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, που εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και ετοιμάζονται να ζήσουν και πάλι τον εφιάλτη.

Το μήνυμα του Νετανιάχου έρχεται λίγες ώρες μετά τις νέες έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο προκειμένου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Για την επιχείρηση στη Ράφα έχουν προειδοποιήσει ο ΟΗΕ και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί

Οι συνομιλίες, με σκοπό επίσης να απελευθερωθούν όμηροι που κρατά η Χαμάς, σημείωσαν «σημαντικές προόδους», υποστήριξε σήμερα αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης, το προσκείμενο στην κυβέρνηση τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, επικαλούμενο πηγή του στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Χθες (7/4) ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «προετοιμάζονται για να συνεχίζουν τις αποστολές τους (…) στη ζώνη της Ράφας», πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

Στο τραπέζι ο εκτοπισμός των αμάχων στην Αίγυπτο

Το Ισραήλ αν και έχει πει ότι έχει εκπονήσει σχέδιο για τη μεταφορά των αμάχων δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει γνώση αυτών των σχεδίων.

Στο τραπέζι είναι πάντα και ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο, κάτι που το Ισραήλ δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί από την αρχή του πολέμου, παρά τις αντιρρήσεις του Καΐρου.

Για την προαναγγελθείσα επιχείρηση στη Ράφα έχουν προειδοποιήσει ο ΟΗΕ και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, σημειώνοντας ότι θα σημάνει ασύλληπτη καταστροφή.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024