Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Η πρόταση του Ισραήλ δεν ικανοποιεί κανένα από τα παλαιστινιακά αιτήματα

Χαμάς: Η πρόταση του Ισραήλ δεν ικανοποιεί κανένα από τα παλαιστινιακά αιτήματα

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση θα μελετήσει την πρόταση του Ισραήλ, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε «αδιάλλακτη», και θα δώσει την απάντησή της στους μεσολαβητές.

Η Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τρίτη ότι η ισραηλινή πρόταση που της επιδόθηκε από τους μεσολαβητές, το Κατάρ και την Αίγυπτο, δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα των παλαιστινιακών οργανώσεων που συμμετέχουν στις έμμεσες διαπραγματεύσεις (στη φωτογραφία του Reuters/Doaa Rouqa, επάνω, οικογένεια Παλαιστινίων επιστρέφει στη Χαν Γιουνίς μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων).

Η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία στάδια

Μολαταύτα, το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης πρόσθεσε πως θα μελετήσει την πρόταση, την οποία χαρακτήρισε «αδιάλλακτη», και θα δώσει την απάντησή του στους μεσολαβητές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οπως ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση, η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία στάδια, το πρώτο εκ των οποίων προβλέπει κατάπαυση του πυρός για διάστημα έξι εβδομάδων.

Αυτή η πρώτη φάση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 800-900 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπεται εξάλλου η είσοδος στον θύλακα 400-500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια σε καθημερινή βάση και η επιστροφή των κατοίκων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο, στις εστίες τους.

«Κατάλληλη στιγμή»

Νωρίτερα, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, είχε κρίνει ότι είναι «η κατάλληλη στιγμή» για την επίτευξη εκεχειρίας με τη Χαμάς.

«Θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για να φέρουμε πίσω τους ομήρους πριν επιστρέψουμε στη μάχη. Είμαστε στην κατάλληλη στιγμή» για να το πράξουμε, δήλωσε ο Γκάλαντ (περισσότερα εδώ).

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024