Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αμφισβήτησε τον νέο νόμο της Σκωτίας για τα εγκλήματα μίσους σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας την αστυνομία να τη συλλάβει εάν πιστεύει ότι έχει διαπράξει αδίκημα.
Η συγγραφέας του παγκοσμίου φήμης μυθιστορήματος «Harry Potter» κινδυνεύει να συλληφθεί από την σκωτσέζικη αστυνομία για τον λανθασμένο προσδιορισμό των τρανς ατόμων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Σκωτίας για τα εγκλήματα μίσους, παραδέχτηκε ένας υπουργός του σκωτσέζικου κόμματος SNP.
Μάλιστα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «η ελευθερία του λόγου και των πεποιθήσεων» θα τερματιζόταν εάν η ακριβής περιγραφή του βιολογικού φύλου ήταν παράνομη.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χούμζα Γιουσάφ δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα αντιμετωπίσει ένα «ανερχόμενο κύμα μίσους». Ο κ. Γιουσάφ επέβλεψε την ψήφιση της νομοθεσίας για τα εγκλήματα μίσους στο Holyrood το 2021, όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Nicola Sturgeon, αλλά μόλις τώρα τέθηκε σε ισχύ, καθώς η Αστυνομία της Σκωτίας δήλωσε ότι χρειαζόταν χρόνο για εκπαίδευση.
Τι προβλέπει ο νόμος
Ο νόμος του 2021 για το Έγκλημα Μίσους και τη Δημόσια Τάξη (Σκωτία) δημιουργεί ένα νέο έγκλημα «υποκίνησης μίσους» που σχετίζεται με την ηλικία, την αναπηρία, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την διεμφυλική ταυτότητα ή το ιντερσεξ.
Ο νόμος δεν προστατεύει τις γυναίκες ως ομάδα από το μίσος. Η κυβέρνηση της Σκωτίας αναμένεται να το συμπεριλάβει αργότερα σε ξεχωριστό νόμο για τον μισογυνισμό.
Το μίσος που βασίζεται στη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία ήταν ήδη παράνομο στη Μεγάλη Βρετανία βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης του 1986, αλλά τώρα θα εμπίπτει και στο νέο νόμο στη Σκωτία.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας