Αυτό το αντικείμενο πιθανόν να λείπει από το αυτοκίνητό σας και το πρόστιμο είναι τσουχτερό
Είναι ένα από τα τέσσερα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στο αυτοκίνητο
Κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορούν να προκύψουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο εκάστοτε οδηγός να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.
Για τον λόγο αυτόν, ο νόμος προβλέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά ορισμένα αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη και την εύκολη και άμεση αντιμετώπισή της.
Τα αντικείμενα που πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν εντός του Ι.Χ τους είναι:
- τρίγωνο
- πυροσβεστήρας
- φαρμακείο
- αντανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας
Είναι σημαντικό επίσης όλα τα παραπάνω να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλίζουμε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν ή αμελούν την αναγκαιότητα του γιλέκου με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο. Η χρήση του κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ή βλάβης είναι σημαντική και αυτό γιατί κάνουν τον οδηγό ορατό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Τα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας πωλούνται στο εμπόριο σε διάφορες ποιότητες (πολυεστέρα ή νάιλον) και έχουν έντονο χρώμα με ανακλαστικές λωρίδες και κλείνουν γύρω από τον κορμό του σώματος με velcro.
Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και εκτός από αυτά για του ενήλικους, υπάρχουν στο εμπόριο και αντίστοιχα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας για παιδιά, και μάλιστα με βάση την ηλικία του ανήλικου.
Το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας πρέπει να φυλάσσεται είτε στην τσέπη της πόρτας του οδηγού είτε στο ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό για να είναι εύκολα προσβάσιμο και να μπορείτε να το φορέσετε πριν βγείτε από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το carandmotor.gr.
Το διοικητικό πρόστιμο για την απουσία των υποχρεωτικών, από το νόμο, αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου και του ανακλαστικού γιλέκου είναι 80 ευρώ.
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442