Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό ντοκουμέντο με τις κραυγές των εγκλωβισμένων για βοήθεια
«Βοήθεια, είμαστε από κάτω βοήθεια», ακούγεται να φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι στο βίντεο.
Ένας χρόνος πέρασε από την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι αμαξοστοιχίες, ένα επιβατικό τρένο και ένα εμπορικό, συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη. Ο τραγικός απολογισμός είναι 57 νεκροί.
Σε βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως σήμερα ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές.
Κόσμος εκλιπαρούσε για βοήθεια, για τη ζωή του, ενώ την ίδια ώρα η φωτιά έκαιγε μπροστά στα μάτια του.
«Βοήθεια, είμαστε από κάτω βοήθεια», ακούγεται να φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι στο βίντεο.
Οι ανατριχιαστικές κραυγές των εγκλωβισμένων
«Βοήθεια!», «Από κάτω!», «Είμαστε από κάτω, βοήθεια!», ακούγονται να φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρίτου βαγονιού, λίγο μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων και ενώ βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει προς το μέρος τους.
«Τι μπορούμε να κάνουμε;», αναρωτιούνται όσοι έχουν καταφέρει να βγουν ήδη από την αμαξοστοιχία και τραβούν το βίντεο.
Υπάρχουν μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι κάποια άτομα κάηκαν από τη φωτιά. Υπενθυμίζεται ότι από το πρώτο βαγόνι υπάρχει μόνο ένας διασωθείς, ενώ από το δεύτερο, το κυλικείο, υπάρχουν οι περισσότεροι νεκροί.
Οι πραγματογνώμονες πέρα από τα αίτια της σύγκρουσης, έχουν χαρτογραφήσει που βρισκόταν ο κάθε επιβάτης.
Επίσης, από τις αναλύσεις που έκαναν έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν 10-15 άτομα που δεν κάθισαν στις θέσεις τους την τελευταία στιγμή και ή σώθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή, παραμένει αγνοούμενη μία κοπέλα. Αν και έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και αναλύσεις DNA δεν έχει προκύψει αντιστοίχιση.
Η αναχώρηση και η σύγκρουση
Στο δεύτερο βίντεο, είναι η στιγμή της αναχώρησης του τρένου από τον σταθμό Λαρίσης.
Η αμαξοστοιχία αναχωρεί χωρίς οι επιβάτες να γνωρίζουν ότι οδηγούνται προς τον θάνατο. Μερικά λεπτά αργότερα γίνεται η σύγκρουση.
Από κάμερα της Ολυμπίας Οδού φαίνεται η έκρηξη που ακολούθησε και το μεγάλο μανιτάρι της φωτιάς.
Σύμφωνα με μία θεωρία, υπήρξε διασπορά των λαδιών των μετασχηματιστών των δύο τρένων και ανατινάχθηκαν. Έχει όμως αμφισβητηθεί διότι δεν αναφλέγονται έτσι. Μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία στο ερώτημα που έγινε αν οφείλεται όντως εκεί η έκρηξη, αρνήθηκε να απαντήσει.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442