Ομόφυλα ζευγάρια: Επίσημο το «πατέρας – πατέρας» και το «μητέρα – μητέρα»
Στις ληξιαρχικές πράξεις η αλλαγή, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ
Με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα και τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, βγαίνουν νέες ληξιαρχικές πράξεις με μία συγκεκριμένη αλλαγή.
Ειδικότερα, η ληξιαρχική πράξη της γέννησης και του γάμου που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια αλλάζει και επίσημα ως προς την αποτύπωση των στοιχείων που αναγράφονται για τους γονείς και τους συζύγους.
Επίσημο το «πατέρας-πατέρας» και το «μητέρα-μητέρα»
Πλέον στην ληξιαρχική πράξη γέννησης, θα υπάρχουν δύο πλαίσια στα στοιχεία γονέων που μπαίνουν το «πατέρας-πατέρας» και «μητέρα-μητέρα» αντίστοιχα.
Αναφορικά με τις ληξιαρχικές πράξεις γάμου, στο πλαίσιο του/της συζύγου, μπαίνουν αντίστοιχα το «γυναίκα – γυναίκα» και «άνδρας – άνδρας».
Νόμος του κράτους
Δείτε τα σχετικά πεδία στο ΦΕΚ:

Θυμίζουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας προ ημερών στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ένα νόμο που εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες. «Πέρασε ένα νομοσχέδιο που έχει αξία και μεγαλύτερη αξία γιατί φέρνει ισότητα στον γάμο και δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού» είπε.
Ο κ. Μαρινάκης καυτηρίασε τόσο τη στάση του Παύλου Πολάκη, όσο και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το 1/3 των οποίων απείχαν από την ψηφοφορία. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να πούμε πολλά, δυστυχώς για εμένα το επίπεδο είναι χαμηλό. Ο τρόπος που δικαιολογήθηκε ο κ. Πολάκης, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τα μπρος-πίσω» επισήμανε.
Ενώ πρόσθεσε, ερωτηθείς για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Όταν σηκώνεις το λάβαρο και το μονοπώλιο της προόδου και ψελλίζεις την στήριξη και έρχεσαι με το στανιό στη Βουλή να το υπερασπιστείς και το 1/3 δεν το υπερψηφίζει και προαναγγέλλεις καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ μάλλον δεν είσαι αυτός που εκφράζει το μεταρρυθμιστικό κέντρο».
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
- Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι των αγορών το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442