Ομόφυλα ζευγάρια: Επίσημο το «πατέρας – πατέρας» και το «μητέρα – μητέρα»
Στις ληξιαρχικές πράξεις η αλλαγή, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ
Με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα και τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, βγαίνουν νέες ληξιαρχικές πράξεις με μία συγκεκριμένη αλλαγή.
Ειδικότερα, η ληξιαρχική πράξη της γέννησης και του γάμου που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια αλλάζει και επίσημα ως προς την αποτύπωση των στοιχείων που αναγράφονται για τους γονείς και τους συζύγους.
Επίσημο το «πατέρας-πατέρας» και το «μητέρα-μητέρα»
Πλέον στην ληξιαρχική πράξη γέννησης, θα υπάρχουν δύο πλαίσια στα στοιχεία γονέων που μπαίνουν το «πατέρας-πατέρας» και «μητέρα-μητέρα» αντίστοιχα.
Αναφορικά με τις ληξιαρχικές πράξεις γάμου, στο πλαίσιο του/της συζύγου, μπαίνουν αντίστοιχα το «γυναίκα – γυναίκα» και «άνδρας – άνδρας».
Νόμος του κράτους
Δείτε τα σχετικά πεδία στο ΦΕΚ:

Θυμίζουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας προ ημερών στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ένα νόμο που εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες. «Πέρασε ένα νομοσχέδιο που έχει αξία και μεγαλύτερη αξία γιατί φέρνει ισότητα στον γάμο και δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού» είπε.
Ο κ. Μαρινάκης καυτηρίασε τόσο τη στάση του Παύλου Πολάκη, όσο και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το 1/3 των οποίων απείχαν από την ψηφοφορία. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να πούμε πολλά, δυστυχώς για εμένα το επίπεδο είναι χαμηλό. Ο τρόπος που δικαιολογήθηκε ο κ. Πολάκης, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τα μπρος-πίσω» επισήμανε.
Ενώ πρόσθεσε, ερωτηθείς για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Όταν σηκώνεις το λάβαρο και το μονοπώλιο της προόδου και ψελλίζεις την στήριξη και έρχεσαι με το στανιό στη Βουλή να το υπερασπιστείς και το 1/3 δεν το υπερψηφίζει και προαναγγέλλεις καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ μάλλον δεν είσαι αυτός που εκφράζει το μεταρρυθμιστικό κέντρο».
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
- ΔΟΑΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανασύνδεσης του πυρηνικού σταθμού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ζαπορίζια
- Super League: Η βαθμολογία μετά την 17η αγωνιστική (pic)
- Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Ανάσα για τους Περιστεριώτες στο Πανθεσσαλικό
- LIVE: Μπράιτον – Μπόρνμουθ
- Έτος καταστροφής το 2025 για τα κρυπτονομίσματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442