Πάρκινγκ: Μην βάζετε καρέκλες και καφάσια – «Τσουχτερό» το πρόστιμο για τις «ρεζερβέ» θέσεις
Ένα πολύ συχνό φαινόμενο τελευταία είναι οι λεγόμενες «ρεζερβέ» θέσεις στάθμευσης με διάφορους να τοποθετούν εμπόδια όπως καρέκλες, γλάστρες, καφάσια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Με αρκετή υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί για να βρουν μία θέση πάρκινγκ, καθώς ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει μαρτύριο και πονοκέφαλο.
Έτσι προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και για να γλιτώσουν χρόνο, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αφήσουν το όχημα τους σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση ή να παρκάρουν πάνω σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία προκειμένου να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.
Άρθρο 48 παράγραφος 1 του Κ.Ο.Κ. («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου»)
Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που σκέφτονται θεωρητικά πιο έξυπνα, με αρκετούς να επιλέγουν «ρεζερβέ» θέσεις στάθμευσης με διάφορα εμπόδια όπως καρέκλες, γλάστρες, καφάσια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που βάζουν διάφοροι για να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα, ώστε να παρκάρουν οι ίδιοι ή οι πελάτες τους, νομίζοντας ότι ο δρόμος τους ανήκει.
Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως ο δρόμος δεν τους ανήκει και η συγκεκριμένη ενέργεια τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο απόν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ποιο είναι το πρόστιμο
Σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφο 1 του Κ.Ο.Κ. («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
Αυτό σημαίνει πως ο δρόμος μπροστά από την ιδιοκτησία είναι δημόσιος και σύμφωνα με τον K.Ο.Κ. τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.
Η εξαίρεση
Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό και η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά από τη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας